ATP
"Εκθρόνισε" τον Hurkacz και μπήκε τελικό ο Alcaraz (vid)

 
"Εκθρόνισε" τον Hurkacz και μπήκε τελικό ο Alcaraz (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 - 9:48

O Carlos Alcaraz "εκθρόνισε" τον Hubert Hurkacz από το Miami Open και έγινε ο νεότερος παίκτης που προκρίθηκε στον τελικό του Μαϊάμι μετά από τον Rafael Nadal!

Τα σπουδαία επιτεύγματα του μόλις 18χρονου Carlos Alcaraz συνεχίζονται, με τον νεαρό Ισπανό να κερδίζει και τον Hubert Hurkacz, με 7-6 (5), 7-6 (2), εξασφαλίζοντας την είσοδό του στον τελικό του Miami Open.

Μετά τον πρώτο του ημιτελικό σε ένα Masters τουρνουά, στο Indian Wells, ο Alcaraz προκρίθηκε και στον πρώτο του τελικό στο Μαϊάμι, που θα είναι και ο σημαντικότερος της καριέρας του.

Έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό του στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης και αν κατακτήσει τον τίτλο, θα ανεβεί στο Νο.11.

"Έχω πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι που ονειρευόμουν απ' όταν ήμουν παιδί. Είναι σπουδαίο που είμαι στον τελικό εδώ στο Μαϊάμι. Μου αρέσει να παίζω εδώ. Το κοινό είναι εκπληκτικό. Θα παίξω στον τελικό σαν να είναι αγώνας 1ου γύρου. Θα το απολαύσω και θα είναι ένας σπουδαίος τελικός", είπε ο Alcaraz.

Ο Ισπανός ήταν πίσω με 3-5 στο tie-break του 1ου σετ, αλλά επανέλαβε αυτό που είχε κάνει και στο tie-break που έκρινε τον προημιτελικό του με τον Miomir Kecmanovic, κερδίζοντας τους 4 επόμενους πόντους για να το κατακτήσει με 7-5.

Ούτε στο 2ο σετ υπήρξε κάποιο break, με τον Alcaraz να σβήνει 2 break points στο κρίσιμο 11ο game. Το tie-break έλυσε για μια ακόμα φορά τις διαφορές των δυο παικτών και ο Ισπανός επικράτησε ξανά, αυτή τη φορά με το εμφατικό 7-2.

Θα είναι ο 3ος τελικός στην καριέρα του Alcaraz, που κέρδισε και τους 2 προηγούμενος. Πρώτα έπαιξε στον τελικό του Umag στην Κροατία (με τον Richard Gasquet), ένα 250άρι τουρνουά, τον Ιούλιο του 2021. Τον Φεβρουάριο του 2022 έπαιξε σε έναν τελικό στο 500άρι, στο Ρίο της Βραζιλίας, κερδίζοντάς τον και αυτόν (με τον Diego Schwartzman).

Ο 3ος τελικός του θα είναι σε ένα Masters 1000 τουρνουά και θα είναι ο πρώτος σε hardcourt τουρνουά. Θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, που επίσης θα παίξει για 1η φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό. Αυτή θα είναι η 2η συνάντηση των δυο παικτών, με τον Alcaraz να έχει κερδίσει την 1η πέρσι στα προημιτελικά της Μαρβέγιας στην Ισπανία, με 6-2, 6-4.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Alcaraz θα γίνει ο νεότερος παίκτης που θα παίξει στον τελικό του Miami Open εδώ και 17 χρόνια, απ' όταν το είχε κάνει ο Rafael Nadal, το 2005. Τότε ο Ισπανός είχε ηττηθεί από τον Roger Federer στον τελικό, επομένως ο Alcaraz θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του τουρνουά.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα γίνει επίσης ο 3ος νεότερος πρωταθλητής όλων των εποχών σε Masters 1000 τουρνουά, μετά από τον Michael Chang (1990, Τορόντο) και τον Nadal (2005, Monte-Carlo).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots