ATP
Ένας νέος πρωταθλητής στο Μαϊάμι (vid)

 
Ένας νέος πρωταθλητής στο Μαϊάμι (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 - 9:38

Το φετινό Miami Open θα βγάλει έναν νέο πρωταθλητή Masters 1000 διοργάνωσης, καθώς τόσο ο Casper Ruud, όσο και ο Carlos Alcaraz, θα βρεθούν για πρώτη φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό.

Ο Ruud και ο Alcaraz θα αναμετρηθούν σήμερα στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, στις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, για το μεγάλο τρόπαιο του Miami Open.

Αμφότεροι θα βρεθούν για 1η φορά σε έναν τόσο σημαντικό τελικό, σε Masters 1000 διοργάνωση.

O Ruud, έχοντας φτάσει σε 3 ημιτελικούς χωμάτινων Masters τα τελευταία 2 χρόνια, κατάφερε στο Μαϊάμι να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε hardcourt Masters και τον συνδύασε με νίκη, μπαίνοντας έτσι και στον πρώτο του ever τελικό σε Masters.

O 23χρονος Νορβηγός θα βρεθεί σε τελικό για 10η φορά στην καριέρα του συνολικά, έχοντας ένα πολύ καλό ρεκόρ με 7-2 νίκες. Ωστόσο και οι 9 προηγούμενοι τελικοί του ήταν σε 250άρια τουρνουά, ενώ οι 8 από τους 9 προηγούμενους ήταν στο χώμα.

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού, ο Ruud θα κερδίσει μια θέση την επόμενη εβδομάδα και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Alcaraz από την πλευρά του, δυο εβδομάδες μετά τον πρώτο του ημιτελικό σε μια Masters διοργάνωση, στο Indian Wells, προκρίθηκε και στον πρώτο του τελικό στη σειρά, στο Μαϊάμι.

Έναν μήνα πριν τα 19α γενέθλιά του, ο Alcaraz έγινε ο νεότερος φιναλίστ στο Μαϊάμι από το 2005, όταν ήταν στον τελικό ο Rafael Nadal. Αν κερδίσει θα γίνει ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του τουρνουά, ενώ διεκδικεί να γίνει ο 3ος νεότερος πρωταθλητής σε Masters όλων των εποχών, μετά τους Michael Chang και Nadal.

Συνολικά θα παίξει για 3η φορά σε τελικό στο tour ο νεαρός Ισπανός, έχοντας κερδίσει τους 2 προηγούμενους, στο 250άρι του Umag το 2021 και στο 500άρι του Ρίο νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Έχει ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν ο Alcaraz, που έχει 17 νίκες και 2 ήττες μέχρι στιγμής, ενώ συνολικά έχει κερδίσει τα 22 από τα 24 τελευταία του παιχνίδια στο tour.

Τέλος, ο Alcaraz έχει ήδη εξασφαλίσει την είσοδό του στο Top 15 με εντυπωσιακό τρόπο, αφού θα βρεθεί στο Νο.12 ακόμα και αν ηττηθεί αύριο, ενώ αν κερδίσει θα ανεβεί στο Νο.11 του κόσμου.

Ruud και Alcaraz θα συναντηθούν για 2η φορά στο tour, καθώς είχαν παίξει πέρσι στα προημιτελικά της Μαρβέγιας σε χωμάτινη επιφάνεια, με τον Ισπανό να επικρατεί με 6-2, 6-4.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Stadium:
20:00 Carlos Alcaraz [14] v. Casper Ruud [6] Cosmote Sport 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots