ATP
Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Tsonga (vid)

 
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 - 22:58

O Jo-Wilfried Tsonga ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, επιλέγοντας να δώσει τον τελευταίο του αγώνα μπροστά από τους συμπατριώτες του, στο Roland Garros.

Ο 36χρονος Γάλλος, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης στο παρελθόν, δεν κατάφερε να επανέλθει στο καλύτερό του επίπεδο μετά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια και ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στα social media.

Το σώμα του δεν αντέχει πια, όπως εξήγησε στο βίντεο, ενώ θέλει να σταματήσει να το καταπονεί και να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής του.

"Με βαθύτατη συγκίνηση ανακοινώνω την απόφασή μου να αποσυρθώ από την ενεργό δράση, μετά το φετινό Γαλλικό Όπεν", έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter ο Γάλλος τενίστας.

"Ήταν πολλές οι απίθανες στιγμές, η χαρά που μοιράστηκα με το κοινό και μου έδωσε πολλά. Ελπίζω να έχω μια τελευταία χαρούμενη στιγμή μαζί σας", πρόσθεσε ο Tsonga, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Νο.220 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για 15η φορά θα αγωνιστεί στο Roland Garros αυτή τη χρονιά ο Tsonga, ο οποίος έφτασε δυο φορές στα ημιτελικά του παρισινού Slam, το 2013 και το 2015.

Το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του ήταν το Australian Open του 2008, στο οποίο ήταν φιναλίστ, χάνοντας στον τελικό από τον Novak Djokovic. Έχει παίξει ακόμα σε 2 ημιτελικούς στο Roland Garros, σε 2 ημιτελικούς στο Wimbledon και 3 φορές στα προημιτελικά του US Open.

Ήταν φιναλίστ στο ATP Finals το 2011, ενώ κατέκτησε 2 τίτλους Masters 1000, στο Παρίσι το 2008 και στο Τορόντο το 2014, από τους 18 τίτλους που κέρδισε συνολικά στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots