ATP
Djokovic: "Μεγάλος στόχος το Roland Garros"

 
Djokovic: "Μεγάλος στόχος το Roland Garros"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 - 9:39

O Novak Djokovic ξεκαθάρισε πως ο μεγάλος στόχος είναι το Roland Garros και η ήττα στο Monte-Carlo δεν το αλλάζει αυτό, ενώ μίλησε ακόμα για το πρόγραμμά του τις επόμενες εβδομάδες και το ενδεχόμενο αναβάθμισης για το τουρνουά του Βελιγραδίου.

"Το Roland Garros είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου γι' αυτή την επιφάνεια, θέλω να είμαι καλά προετοιμασμένος όταν φτάσω στο Παρίσι. Αυτή η ήττα (στο Monte-Carlo) δεν επηρέασε τον τρόπο που προσεγγίζω τα τουρνουά, θέλω να φτάνω όσο πιο μακριά μπορώ και να κερδίζω τον τίτλο όπου κι αν αγωνίζομαι", είπε ο Djokovic, ο οποίος βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από τον Alejandro Davidovich Fokina στον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters, o Djokovic θα επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στη δράση για το Serbia Open, το τουρνουά που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του, το Novak Tennis Center.

Μετά την περιπέτεια που είχε με το Australian Open και τα πρώτα δυο Masters της χρονιάς σε Indian Wells και Μαϊάμι, ο Djokovic αναμένεται να έχει μια γεμάτη χωμάτινη σεζόν και μετά το Βελιγράδι σκοπεύει να πάει σε Μαδρίτη και Ρώμη, πριν φυσικά το Παρίσι και το Roland Garros. Δεν αποκλείεται ωστόσο να αποσυρθεί από κάποιο από τα δυο επόμενα Masters, αναλόγως από το πως θα νιώθει μετά το Βελιγράδι.

"Έχω προγραμματίσει να παίξω στη Μαδρίτη και στη Ρώμη, αλλά θα εξαρτηθεί και από το πως θα νιώθω. Θα κάνουμε μια επανεξέταση αυτή την εβδομάδα, οπότε θα αποφασίσω μετά απ' αυτό."

Τέλος, ο Djokovic αναφέρθηκε στο τουρνουά του Βελιγραδίου και το ενδεχόμενο να αναβαθμιστεί από 250άρι σε 500άρι: "Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχει λίγο κρύο, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον καιρό (γέλια), αλλά ελπίζω πως θα προσφέρουμε μια ωραία εμπειρία στον κόσμο.

Όσο για το ενδεχόμενο της αναβάθμισης, πρώτα απ' όλα δεν έχουμε μόνιμη άδεια. Αυτή τη στιγμή νοικιάζουμε την άδεια, οπότε θα πρέπει πρώτα να μονιμοποιηθούμε. Αν συμβεί αυτό, μετά μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άλλες αποφάσεις. Υπάρχει μια πιθανότητα μέσα σ' αυτή την εβδομάδα, αυτό μας είπε η ΑΤΡ πριν δυο χρόνια, αλλά δεν είναι τίποτα ακόμα σίγουρο."

Στον 2ο γύρο του Serbia Open, όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Laslo Djere και Hamad Medjedovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots