Το ηρωικό αντίο του Tsonga (vids)

 
Το ηρωικό αντίο του Tsonga (vids)
© tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 - 18:36

O Jo-Wilfried Tsonga έδωσε την τελευταία παράσταση της καριέρας του στο κατάμεστο Philippe Chatrier, όπου γνώρισε την αποθέωση προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση για 4 ώρες σχεδόν απέναντι στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, Casper Ruud.

Τέλος εποχής για τον μεγάλο Jo-Wilfried Tsonga, που αποχαιρέτησε το τένις δίνοντας τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του σε ένα κατάμεστο Philippe Chatrier, μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του που τον αποθέωσαν για την μεγάλη προσφορά του στο γαλλικό τένις.

Ο 37χρονος Tsonga, φιναλίστ στο Australian Open το 2008 και 2 φορές ημιφιναλίστ στο Roland Garros, συνδύασε μάλιστα το αντίο του με μια πολύ μεγάλη μάχη, κοιτάζοντας στα μάτια για 4 ώρες περίπου το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, Casper Ruud, παρά την ήττα τελικά με 6-7 (6), 7-6 (4), 6-2, 7-6 (0).

Προηγήθηκε με σετ ο άλλοτε Νο.5 τενίστας του κόσμου, κερδίζοντας ένα συγκλονιστικό tie-break με 8-6. Στη συνέχεια ο Ruud προηγήθηκε με break στο 4-3 του 2ου σετ, αλλά ο Tsonga ισοφάρισε αμέσως και μάλιστα πέρασε μπροστά με 5-4 και με 6-5, αναγκάζοντας τον Νορβηγό να σερβίρει 2 φορές για να αποφύγει να μείνει πίσω με 2 σετ!

Τα κατάφερε με ψυχραιμία ο Ruud, ο οποίος έστειλε το σετ στο tie-break και επέστρεψε από το 0-2, για να το κερδίσει με 7-4. Στο 3ο σετ ο νεαρός Νορβηγός κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα με 4-1 και με νέο break στο 8ο game να το κατακτήσει με 6-2, τα προβλήματά του όμως δεν τελείωσαν εκεί.

Ο Tsonga συνέχισε να προβάλλει αντίσταση και στο 4o σετ έκανε πρώτος break και μάλιστα στο καθοριστικό σημείο του 11ου game. Είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για να στείλει το ματς σε 5ο σετ ο Γάλλος, στάθηκε όμως πολύ άτυχος, αφού από το τέλος του 11ου game άρχισε να τον πονάει έντονα ο ώμος του, κάτι που έγινε πολύ πιο ξεκάθαρο όταν σέρβιρε.

Δεν μπορούσε να παίξει με τον ίδιο τρόπο από εκεί και πέρα ο Jo, δεν είχε καμία τύχη στη συνέχεια του αγώνα, παρότι δοκίμασε να πάρει και ιατρικό τάιμ άουτ πριν το tie-break που ολοκλήρωσε τον αγώνα. Στο tie-break δεν κέρδισε κανέναν πόντο ο Γάλλος, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση στον τελευταίο πόντο και μετά το τέλος του παιχνιδιού, με τον ίδιο να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

Στον 2ο γύρο του Roland Garros, o Ruud θα αντιμετωπίσει τον Emil Ruusuvuori, που κέρδισε νωρίτερα στα 5 σετ τον Ugo Humbert, με 6-2, 2-6, 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Σε άλλους αγώνες που έγιναν σήμερα, ο Andrey Rublev έμεινε πίσω με σετ στην πρεμιέρα του αλλά κέρδισε τελικά τον Soon-woo Kwon με 6-7 (5), 6-3, 6-2, 6-4, ο Marin Cilic συνέτριψε τον Attila Balazs με 6-0, 6-1, 6-2, ο Cristian Garin απέκλεισε το Νο.30 του ταμπλό, Tommy Paul, με 5-7, 6-1, 6-2, 6-3, ενώ ο David Goffin κέρδισε επίσης στα 4 σετ τον Jiri Lehecka, με 6-4, 4-6, 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots