ATP
Επέστρεψε στους τίτλους ο Goffin (vid)

 
Επέστρεψε στους τίτλους ο Goffin (vid)
tn team Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 - 21:16

Τον πρώτο του τίτλο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κατέκτησε ο David Goffin, ο οποίος επέστρεψε από σετ και break πίσω για να κερδίσει τον Alex Molcan στον τελικό του Grand Prix Hassan II στο Μαρακές.

O David Goffin επικράτησε του Alex Molcan με 3-6, 6-3, 6-3 στον τελικό του Grand Prix Hassan II, για να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του από τον Σλοβάκο στην πρώτη εβδομάδα της σεζόν και να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του από τον Φεβρουάριο του 2021.

"Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γι' αυτή την εβδομάδα. Δεν ήταν εύκολο, πολλά δύσκολα παιχνίδια, αλλά στο τέλος κατάφερα να κερδίσω τον 6ο τίτλο μου, εδώ στο Μαρακές. Μου δίνει πολλή χαρά και αυτοπεποίθηση για τη σεζόν στο χώμα", είπε ο Goffin.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος στην καριέρα του Goffin, που έχει πλέον 6-9 νίκες σε τελικούς. Από τους 6 τίτλους του, αυτός ήταν ο 5ος σε 250άρι τουρνουά και ο 2ος σε χωμάτινο τουρνουά.

O Goffin έχανε με σετ και με break στο 3-6, 0-2 του τελικού, αλλά ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, κερδίζοντας 5 games στη σειρά για να προηγηθεί με 5-2 στο 2ο σετ. Κατέκτησε το 2ο σετ με 6-3 και άνοιξε με break το 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι στο 3ο σετ και στο 9ο game ολοκλήρωσε την ανατροπή με νέο break, έπειτα από 1 ώρα και 58 λεπτά αγώνα.

Με τον 6ο τίτλο της καριέρας του, ο Goffin αναμένεται να επιστρέψει στο Top 50, ανεβαίνοντας από το Νο.74 στο Νο.47, δηλαδή 27 θέσεις ψηλότερα.

Ο Molcan έπαιξε για 2η φορά στην καριέρα του σε τελικό, μετά από την παρουσία του πέρσι στον τελικό του 250αριού στο Βελιγράδι, όπου είχε ηττηθεί από τον Novak Djokovic. O 24χρονος Σλοβάκος θα κερδίσει 15 θέσεις και από το Νο.65 θα βρεθεί στο Νο.50, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 50.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots