ATP
Επέστρεψε στα ημιτελικά μετά από 4 χρόνια ο Dimitrov (vid)

 
Επέστρεψε στα ημιτελικά μετά από 4 χρόνια ο Dimitrov (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 - 17:34

O Grigor Dimitrov βγήκε νικητής μετά από μια μεγάλη μάχη με τον Hubert Hurkacz και επέστρεψε στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters μετά από 4 χρόνια, ενώ αυτός θα είναι και ο μεγαλύτερος ημιτελικός του γενικά σε χωμάτινο τουρνουά στα τελευταία 4 χρόνια.

Μετά από μια μάχη 2 ωρών και 27 λεπτών, ο Grigor Dimitrov κατάφερε να κερδίσει τον Hubert Hurkacz με 6-4, 3-6, 7-6 (2) και να μπει στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters, όπου τον περίμενε ο Alejandro Davidovich Fokina.

O Dimitrov ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε το γρήγορο break για να προηγηθεί με 3-1 και να μείνει μπροστά μέχρι και το τέλος του σετ, το οποίο έκλεισε στο 10ο game με ένα love service game.

Στο 2ο σετ ωστόσο ο Hurkacz ανέβασε την απόδοσή του και είχε από νωρίς ευκαιρία για break, με τον Πολωνό τελικά να το πετυχαίνει στο 6ο game και να περνάει μπροστά με 4-2. Στη συνέχεια και χωρίς να κινδυνέψει καθόλου από τη γραμμή του σερβίς, ο Hurkacz διατήρησε το προβάδισμα και έκλεισε το σετ στα 9 games.

Στο αποφασιστικό σετ ο Hurkacz προηγήθηκε 2 φορές με break και τη δεύτερη μάλιστα στο κρίσιμο 9o game. Αφού είχε σβήσει 2 break points για το 3-5 και ισοφάρισε σε 4-4, ο Πολωνός έκανε το break και πέρασε μπροστά με 5-4, έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει για την πρόκριση.

Ο Dimitrov δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και για 2η φορά στο 3ο σετ έκανε αμέσως το break back, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Στο 12ο game o "Grisha" είχε και 2 match points, αλλά ο Hurkacz στάθηκε στο ύψος του, κράτησε το σερβίς του για το 6-6 και τις διαφορές των δυο παικτών έλυσε το tie-break.

Εκεί ο Dimitrov ήταν πιο ψύχραιμος, απέφυγε τα λάθη σε αντίθεση με τον Hurkacz και πήρε πριν την αλλαγή ένα τεράστιο προβάδισμα με 5-1. Τελικά έκλεισε το tie-break με 7-2 ο Βούλγαρος και πήρε την πιο μεγάλη πρόκριση που έχει πάρει στα 5 τελευταία χρόνια στο χώμα.

Από το 2018, όταν ήταν ξανά ημιφιναλίστ στο Monte-Carlo (είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal) είχε να παίξει σε έναν ημιτελικό σε Masters στο χώμα ο Dimitrov, ο οποίος θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση στον σημαντικότερο τελικό του στο χώμα, ενάντια στον Davidovich Fokina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots