ATP
1ος ημιτελικός σε Masters για τον Davidovich Fokina (vids)

 
Alejandro Davidovich Fokina
Alejandro Davidovich Fokina © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 - 14:51

O Alejandro Davidovich Fokina έδωσε συνέχεια στην ονειρική του πορεία στο Monte-Carlo και απέκλεισε τον Taylor Fritz με ανατροπή, για να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του.

Ο Alejandro Davidovich Fokina προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά ενός Masters 1000 τουρνουά, μετά τη νίκη του με 2-6, 6-4, 6-3 επί του Taylor Fritz στον πρώτο αγώνα της σημερινής ημέρας στο Court Rainier III του Monte-Carlo.

O 22χρονος Ισπανός, ο οποίος απέκλεισε και τον Novak Djokovic από το τουρνουά του Monte-Carlo αυτή την εβδομάδα, έμεινε πίσω με σετ σήμερα, καθώς υπέστη δυο break στο 1ο σετ και το έχασε με 2-6.

Στο 2ο σετ ήταν αισθητά καλύτερος, δεν κινδύνεψε με break point στα πρώτα games και είχε τις πρώτες ευκαιρίες για ένα break στο 7ο game, όταν είχε διπλό break point στο 3-3, 15-40. Δεν τις αξιοποίησε, αλλά τελικά έκανε το break στην επόμενη ευκαιρία του στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4. Ο Fritz είχε 3 break points για να επιστρέψει στο σετ στο 10ο game, αλλά ο νεαρός Ισπανός έμεινε ψύχραιμος και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-4.

Στο 3ο σετ ο Davidovich Fokina έκανε γρήγορο break για το 2-1, αλλά ο Fritz ισοφάρισε σε 2-2 και έσβησε 4 break points στη συνέχεια, για να πάρει και το προβάδισμα στο 3-2. Ο Ισπανός ωστόσο κέρδισε 12 πόντους στη σειρά και από το 2-3 βρέθηκε μπροστά με 5-3, κερδίζοντας 3 συνεχόμενα games με love! Στο 9ο game έκανε νέο break και πήρε το 4ο game στη σειρά, "σφραγίζοντας" τη νίκη του σε 2 ώρες και 25 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Με την πρώτη του πρόκριση στους "4" ενός Masters, o Davidovich Fokina αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 14 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη την ερχόμενη Δευτέρα και να ισοφαρίσει το career high του, Νο.32 του κόσμου.

Θα περιμένει την επόμενη αναμέτρηση στο πρόγραμμα της ημέρας, μεταξύ του Grigor Dimitrov και του Hubert Hurkacz, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον αυριανό ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots