ATP
Έδωσε μάχη αλλά δεν απέφυγε την ήττα ο Thiem (vid)

 
John Millman
John Millman © Serbia Open 2022
tn team Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 - 17:21

O Dominic Thiem έδωσε μια μεγάλη μάχη και έδειξε θετικά δείγματα στον πρώτο του αγώνα για το tour μετά από σχεδόν 10 μήνες, παρά το γεγονός πως δεν απέφυγε τελικά την ήττα από τον John Millman.

O Thiem αγωνίστηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας και ηττήθηκε από τον Millman με 6-3, 3-6, 6-4 για τον 1ο γύρο του Serbia Open, στον αγώνα της επιστροφής του στο tour από τον Ιούνιο του 2021.

Ο Thiem είχε αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του για πρώτη φορά μετά από 9 μήνες και κάτι στο Challenger της Μαρβέγιας, αλλά ηττήθηκε από τον Pedro Cachin με 3-6, 4-6 και, σαν να μην έφτανε αυτό, βγήκε θετικός στην Covid-19 και αναγκάστηκε να μείνει για λίγες μέρες ακόμα εκτός γηπέδων.

Τελικά πραγματοποίησε την επιστροφή του στο ATP Tour μετά από 10 μήνες περίπου σήμερα και τα πήγε αρκετά καλύτερα από τον αγώνα της Μαρβέγιας, παλεύοντας για την πρόκριση σε μια μάχη που έφτασε τις 2 ώρες και 35 λεπτά.

Ειδικά στο 2ο σετ ο Αυστριακός έδειξε πολύ καλά δείγματα, κάνοντας το μοναδικό break στο 4ο game για να περάσει μπροστά με 3-1 και διατηρώντας το προβάδισμα αυτό έως το τέλος του σετ. Στο 7ο game έσβησε και ένα break point, για να κλείσει τελικά το σετ στο 9ο game, χωρίς να χάσει καμιά φορά το σερβίς του.

Στο 3ο σετ έδωσε μάχη, έσβησε διπλό break point στο 3-4, 15-40 και ισοφάρισε σε 4-4, στο 10ο game τελικά υπέστη το break και έχασε με 4-6, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει και αυτό το τουρνουά πολύ νωρίς.

Στον 2ο γύρο του Serbia Open, o Millman θα αντιμετωπίσει τον Miomir Kecmanovic, Νο.7 στο ταμπλό, που κέρδισε χθες με το εμφατικό 6-0, 6-3 τον Richard Gasquet. Ο Thiem θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα αγωνιστεί με wild card και στο 250άρι του Εστορίλ.

Σε άλλους αγώνες που έγιναν σήμερα, ο Laslo Djere κέρδισε τον Hamad Medjedovic με 6-4, 7-5 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Novak Djokovic, ενώ ο προερχόμενος από τα προκριματικά Roman Safiullin, επιβλήθηκε του Mikael Ymer με 7-5, 6-0 και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο το Νο.3 του ταμπλό, Karen Khachanov.

Ακόμα δυο παίκτες που ήρθαν από τα προκριματικά, οι Jiri Lehecka και Thiago Monteiro, προκρίθηκαν στους "16". Ο Lehecka κέρδισε τον Henri Laaksonen με 6-2, 7-5 και θα είναι ο αντίπαλος του Andrey Rublev στην πρεμιέρα του Ρώσου, Νο.2 στο ταμπλό, ενώ ο Monteiro επικράτησε του Joao Sousa με 6-4, 6-3 και θα αντιμετωπίσει έναν εκ των David Goffin και Filip Krajinovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots