ATP
"Άλωσε" το Βελιγράδι ο Rublev (vids)

 
"Άλωσε" το Βελιγράδι ο Rublev (vids)
© Serbia Open 2022
tn team Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 - 17:38

O Andrey Rublev κέρδισε τον Novak Djokovic με 2-1 σετ στον τελικό του Serbia Open και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Βελιγράδι.

O Andrey Rublev είχε περισσότερες δυνάμεις στο τέλος και ήταν ο μεγάλος νικητής ενός πολύ ωραίου τελικού στο Βελιγράδι, επικρατώντας του Novak Djokovic με 6-2, 6-7 (4), 6-0 και κατακτώντας τον 3ο τίτλο του στη φετινή χρονιά και 11ο συνολικά στην καριέρα του.

O Djokovic, στο πρώτο γεμάτο τουρνουά που έκανε για φέτος και μετά τις περιπέτειες που είχε σε Αυστραλία και Αμερική με τον αποκλεισμό του εξαιτίας της απόφασής του να μην εμβολιαστεί, έδειξε πολύ θετικά σημάδια και έφτασε μέχρι τον τελικό πετυχαίνοντας καλές νίκες, εις βάρος των Laslo Djere, Miomir Kecmanovic και Karen Khachanov.

Ένα κοινό σημείο όλων των αναμετρήσεών του στο Βελιγράδι, είναι πως έχανε το 1ο σετ, κάτι που έγινε και σήμερα, αφού υπέστη break σε 5ο (2-3) και 7ο game (2-5) και έχασε γρήγορα το 1ο σετ με 2-6 από τον Rublev.

Στο 2ο σετ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ο Σέρβος, όπως έκανε και στους προηγούμενους αγώνες του. Ο Rublev ωστόσο αντιστάθηκε σθεναρά και παίχτηκε ένα πολύ ανταγωνιστικό σετ, δίχως αμφιβολία το καλύτερο που είδαμε σε όλο το τουρνουά.

Ο Nole προηγήθηκε αρχικά με 2-0 και ο Rublev τον ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Στη συνέχεια ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων ασκούσε έντονη πίεση, αλλά ο Rublev αντιστάθηκε σθεναρά και έσβησε 2 set points στο 10ο game και άλλα 3 στο 12ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και στις δυο περιπτώσεις και να ισοφαρίσει σε 5-5 και 6-6 αντίστοιχα. Ενδιάμεσα, είχε και ο Rublev την ευκαιρία να κάνει το break, αλλά ο Djokovic έσβησε ένα break point στο 11ο game και κράτησε το σερβίς του για το υπέρ του 6-5.

Στο tie-break πάντως ο Djokovic είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε από νωρίς με 3-0, διατηρώντας μια διαφορά δυο και τριών πόντων ως το τέλος, για να φτάσει στο τριπλό set point στο 6-3 και να κλείσει το σετ στο δεύτερο set point του tie-break και 7ο συνολικά στο σετ, κάνοντας το 7-4.

Ένα toilet break χώρισε το 2ο από το 3ο σετ, στο οποίο ο Djokovic έδειχνε να διατηρεί ένα momentum και είχε την ευκαιρία του να κάνει το break στο 1ο game, όμως ο Rublev επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί.

Από εκείνο το σημειο κι έπειτα ο Djokovic δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ρώσου, δείχνοντας να ξεμένει από δυνάμεις, καθώς είχε περάσει και αρκετές περισσότερες ώρες στο court τις προγούμενες ημέρες. Με 3 απανωτά breaks, σε 2ο (2-0), 4ο (4-0) και 6ο game (6-0), o Rublev ολοκλήρωσε με bagel αυτό το σετ και πήρε τη νίκη μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

Ήταν ο 3ος φετινός τίτλος για τον Rublev, μετά από το 250άρι της Μασσαλίας και το 500άρι του Ντουμπάι, καθώς και ο 11ος συνολικά στην καριέρα του (11-5 σε τελικούς).

Παρόλο που ο Djokovic δεν είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, αν και πλησιάζει στα επίπεδα που θέλει όπως και ο ίδιος είπε στη χθεσινή του συνέντευξη στο Βελιγράδι, ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και για δυο ακόμα λόγους για τον Rublev.

Ο Ρώσος έχει πλέον κερδίσει και τους 3 κορυφαίους παίκτες της εποχής μας, αλλά και όλων των εποχών, γνωστούς και ως Big 3, αφού είχε κερδίσει ήδη στο παρελθόν τους Roger Federer και Rafael Nadal, ενώ επιπλέον η 1η του νίκη επί του Djokovic ήταν και η 1η του νίκη απέναντι σε Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, από τις 15 νίκες που έχει συνολικά κόντρα σε Top 10 παίκτες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots