ATP
Το σήκωσε ο Alcaraz στη Βαρκελώνη! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Barcelona Open
tn team Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 - 20:08

Παρότι προερχόταν από τον εξαντλητικό ημιτελικό 3,5 ωρών με τον Alex De Minaur, ο Carlos Alcaraz επιβλήθηκε άνετα με 2-0 σετ του Pablo Carreno Busta στον τελικό του Barcelona Open, για να κατακτήσει τον 3ο του φετινό τίτλο, παραμένοντας ανίκητος σε τελικούς!

Μόλις 3 ώρες πριν από το πρώτο σερβίς του τελικού της Βαρκελώνης, ο Carlos Alcaraz κέρδιζε τον Alex De Minaur με 6-7 (4), 7-6 (4), 6-4, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε σε 3 ώρες και 39 λεπτά, με τον Ισπανό να σβήνει μάλιστα και 2 match points στη σειρά στο 2ο σετ!

Το παιδί θαύμα του ισπανικού τένις, επέστρεψε στο Pista Rafa Nadal το ίδιο απόγευμα για να αντιμετωπίσει τον σαφώς πιο ξεκούραστο Pablo Carreno Busta (που είχε κερδίσει σε 1,5 ώρα τον δικό του εξ αναβολής ημιτελικό με τον Diego Schwartzman), για να κυριαρχήσει κατά κράτος στον τελικό της Βαρκελώνης και να τον κερδίσει με 6-3, 6-2 σε 65 μόλις λεπτά.

Σε ολόκληρο τον αγώνα δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point o Alcaraz, ο οποίος "έσπασε" από 2 φορές σε κάθε σετ το σερβίς του Carreno Busta. Στο 1ο σετ έκανε break στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), ενώ στο 2ο σετ κέρδισε τα 4 τελευταία games και έβαλε τέλος σε μια ακόμα σπουδαία εβδομάδα του στη χρονιά με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Αυτή ήταν η 23η νίκη σε 26 αναμετρήσεις στη φετινή χρονιά για τον Alcaraz, που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 19. Σε μια εβδομάδα θα γιορτάσει τα 19α γενέθλιά του ο νεαρός Ισπανός, που κατέκτησε τον 3ο του φετινό τίτλο, μετά από το 500άρι του Ρίο και το Masters του Μαϊάμι.

Επιπλέον, διατήρησε το αήττητο που έχει σε τελικούς στο tour, κατακτώντας τον 4ο τίτλο της καριέρας του και βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 4-0 νίκες.

Μετά και τη νέα πολύ σπουδαία επιτυχία του, ο Alcaraz θα πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο και θα κερδίσει για την ακρίβεια 2 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.9 του κόσμου. Θυμίζουμε πως είναι ο 9ος νεότερος παίκτης στην ιστορία της ΑΤΡ που μπαίνει στο Top 10 και ο 2ος ενεργός νεότερος, πίσω μόνο από τον Rafael Nadal, που είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Top 10 όντας έναν μήνα νεότερος από τον Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots