ATP
Με Bruguera στο πλευρό του ο Zverev

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 - 18:17

Η σεζόν αυτό δεν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Alexander Zverev, που τον περασμένο Νοέμβριο αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ATP Finals. Ο 25χρονος Γερμανός ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Sergi Bruguera σήμερα στη Μαδρίτη, στην προσπάθεια που κάνει για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

"Ναι, ο Bruguera είναι ο προπονητής μου", είπε ο Zverev, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, επισημοποιώντας τη συνεργασία του με τον Ισπανό τεχνικό.

"Δεν μπορείς να θέσεις κάποιο χρονοδιάγραμμα σ' αυτά τα πράγματα, αλλά ελπίζω να είναι προπονητής μου για πολύ καιρό. Ήμουν χωρίς προπονητή για 6-7 μήνες, γιατί ο πατέρας μου είχε κάποια άλλα θέματα να διαχειριστεί. Νόμιζα πως δεν θα τον κρατούσαν για πολύ και θα επέστρεφε νωρίτερα, αλλά μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από το τένις και χρειάζομαι έναν προπονητή μαζί μου. Χρειάζομαι κάποιον που να φροντίζει για όσα γίνονται στο γήπεδο. Ο Sergi είναι από τους καλύτερους σ' αυτό", είπε ο Zverev, ο οποίος αποκάλυψε πως είχε επικοινωνήσει και με τον David Ferrer.

"Είχα μιλήσει ξανά και με τον David, γιατί είναι σπουδαίος τύπος. Μου είπε όμως πως αυτή την περίοδο έχει πολλά πράγματα να κάνει και εκείνος ήταν που με παρέπεμψε στον Sergi. Κάναμε ένα δοκιμαστικό στο Μαϊάμι και πήγε αρκετά καλά. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά μαζί στο γήπεδο και εύχομαι να είναι μια επιτυχημένη συνεργασία."

Ο 51χρονος Bruguera, άλλοτε Νο.3 στον κόσμο, είχε κατακτήσει 2 φορές το Roland Garros στην καριέρα του, ενώ ως προπονητής έχει δουλέψει ακόμα με τους Jo-Wilfried Tsonga και Richard Gasquet.

Ο Zverev, ο οποίος θα είναι υπερασπιστής του τίτλου στη Μαδρίτη την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Marin Cilic και Albert Ramos-Vinolas.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots