ATP
1η νίκη στο χώμα από το 2017 ο Murray, ούτε τώρα ο Thiem (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 - 23:01

Ο Andy Murray κέρδισε "καθαρά" με 2-0 σετ τον Dominic Thiem και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στο χώμα μετά από 5 χρόνια. Ούτε τώρα δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στο tour o Thiem, που ηττήθηκε για 3ο διαδοχικό ματς.

Πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, ο Andy Murray επιβλήθηκε του Dominic Thiem με 6-3, 6-4 και έκλεισε μια θέση για τον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open στη Μαδρίτη.

Ο 34χρονος Βρετανός, Νο.78 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε να παίξει από το 2020 στο χώμα, ενώ από το 2017, όταν έκανε την πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros, δεν είχε πανηγυρίσει άλλη νίκη σ' αυτή την επιφάνεια.

Έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση σήμερα, πέτυχε 9 άσους και έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, για να "σπάσει" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Thiem και να πάρει ελεγχόμενα τη νίκη.

Για τον 28χρονο Αυστριακό, 2 φορές φιναλίστ του Roland Garros και πλέον Νο.91 στον κόσμο, αυτή ήταν η 4η διαδοχική ήττα μετά το comeback του στο tour από τον τραυματισμό του. Θα επιχειρήσει να πετύχει την 1η του νίκη την επόμενη εβδομάδα, στο Masters της Ρώμης.

Στον 2ο γύρο του μαδριλένικου Masters, o Murray θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Denis Shapovalov και Ugo Humbert.

Νωρίτερα σήμερα, ο Gael Monfils επιβλήθηκε του Carlos Gimeno Valero με 6-3, 6-0 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Novak Djokovic στο τουρνουά, καθώς ο Σέρβος έχει bye για τον 2ο γύρο.

Ο Dusan Lajovic ήρθε με φόρα από τα προκριματικά, κέρδισε τον Borna Coric με 6-3, 4-6, 6-4 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Casper Ruud. Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και ο David Goffin, που επίσης ήρθε από τα προκριματικά και κέρδισε τον Aslan Karatsev με 6-2, 7-5.

Ο Cameron Norrie επιβλήθηκε στο ντεμπούτο του στο τουρνουά του Soon-woo Kwon με 7-5, 7-5, ενώ ο Grigor Dimitrov κέρδισε τον Maxime Cressy με 6-2, 7-6 (4) και θα παίξει στη συνέχεια με τον Diego Schwartzman, που απέκλεισε τον Benoit Paire με 6-2, 6-7 (5), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots