ATP
Επιστρέφει στο tour o Vajda

 
Επιστρέφει στο tour o Vajda
tn team Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 - 17:20

Λίγους μήνες μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Novak Djokovic, ο Marian Vajda επιστρέφει στο tour και θα προπονεί τον κορυφαίο παίκτη της πατρίδας του.

Ο Vajda αποφάσισε να επιστρέψει στην προπονητική και στο ATP Tour, για χάρη του συμπατριώτη του, Alex Molcan, που είναι ο κορυφαίος Σλοβάκος παίκτης αυτή τη στιγμή και βρίσκεται στο Νο.47 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι δυο τους ήδη προπονούνται μαζί στην Μπρατισλάβα και θα πάνε μαζί στη Ρώμη την επόμενη εβδομάδα, για το Internazionali BNL d' Italia. Ο προπονητής που ήδη είχε ο Molcan, Karol Beck, άλλοτε Νο.36 στον κόσμο, θα παραμείνει στην ομάδα του 24χρονου Σλοβάκου και θα ταξιδεύει μαζί τους.

Θυμίζουμε πως ο Vajda σταμάτησε τη συνεργασία του με τον Djokovic από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, αν και η επίσημη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο. Σε συνέντευξή του, ο Vajda εξήγησε πως υπήρχαν πράγματα στα οποία διαφωνούσε με τον Nole, όπως η απόφασή του να πάει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Επιπλέον ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα του Σέρβου μετά το US Open, αλλά ο Nole του ζήτησε να παραμείνει και για το ATP Finals του Τορίνου.

"Ο Novak και γω παραμένουμε φίλοι, σταματήσαμε τη συνεργασία μας με φιλικούς όρους. Έχω επικοινωνήσει ήδη με τον Goran (Ivanisevic, προπονητής του Djokovic), ότι θα κάνουμε μαζί προπονήσεις στο Παρίσι", είπε ο Vajda, εννοώντας πως θα προπονούνται μαζί με τον Molcan με την ομάδα του Djokovic στο Roland Garros.

Ο Vajda αποκάλυψε πως όταν έγινε γνωστό το ότι ήταν ελεύθερος, πολλοί εκπροσώποι παικτών από το Top 10 επικοινώνησαν μαζί του για να τον προσεγγίσουν. Ο ίδιος όμως ήθελε να δουλέψει με κάποιον Σλοβάκο.

"Χαίρομαι που θα προπονήσω τον καλύτερο Σλοβάκο παίκτη, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την απόφασή μου. Είχα πολλές προσφορές μετά το τέλος της συνεργασίας μου με τον Novak, ήθελα όμως να βοηθήσω έναν Σλοβάκο παίκτη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots