ATP
Στους "8" ο Alcaraz - και τώρα Rafa! (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 - 0:07

O Carlos Alcaraz, ανήμερα των 19ων γενεθλίων του, πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Madrid Open, "λυγίζοντας" στα 3 σετ τον Cameron Norrie. Έφτασε τις 25 νίκες σε 28 αναμετρήσεις στη χρονιά ο νεαρός Ισπανός, που θα αναζητήσει αύριο τη ρεβάνς από τον Rafael Nadal, για την ήττα του στο Indian Wells.

Ο Alcaraz συνεχίζει να αποδεικνύει πως ήρθε στο Top 10 για να μείνει και πως δεν υπάρχουν όρια για όσα μπορεί να πετύχει. Τη μέρα που έγινε 19, ο νεαρός Ισπανός επιβλήθηκε του Norrie με 6-4, 6-7 (4), 6-3 και προκρίθηκε σε ακόμα έναν μεγάλο προημιτελικό για φέτος.

Είχε κερδίσει τους δυο προηγούμενους προημιτελικούς του σε Masters διοργανώσεις αυτή τη χρονιά - που ήταν και οι δυο πρώτοι στην καριέρα του στη σειρά Masters 1000 - φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Indian Wells και κατακτώντας το Miami Open.

Στο Indian Wells, όπου είχε γνωρίσει τη μια από τις μόλις τρεις ήττες που έχει φέτος (25-3), είχε ηττηθεί από τον αντίπαλό του στα προημιτελικά της Μαδρίτης, Rafael Nadal.

Στον σημερινό του αγώνα, ο Alcaraz προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2 στο 1ο σετ, όμως υπέστη το break στο 9ο game και ο Norrie μείωσε σε 5-4. Ο Ισπανός κατάφερε να κάνει νέο break στο 10ο game κι έτσι δεν μπήκε σε περιπέτειες σ' αυτό το 1ο σετ, κατακτώντας το με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Βρετανός ήταν εκείνος που έκανε πρώτος break για να περάσει μπροστά με 3-2, όμως ο Alcaraz απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3. Στη συνέχεια κανείς από τους δυο δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο αντίπαλο σερβίς και στο tie-break o Norrie κέρδισε τους 4 από τους 5 τελευταίους πόντους του σετ, για να το κατακτήσει με 7-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Alcaraz έκανε break από νωρίς για το 2-0 και στη συνέχεια έσβησε 3 break points, ένα στο 4ο game για το 3-1 και ακόμα δυο στο 6ο game, όπου έκανε το 4-2. Έμεινε μπροστά ως το τέλος ο 19χρονος και στο 9ο game έκανε νέο break, για να "σφραγίσει" τη νίκη του σε 2 ώρες και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή η νίκη θα φέρει πιθανότατα τον Alcaraz και σε νέο career high, αφού μπορεί να βρεθεί έως και το Νο.7 του κόσμου, αν μείνει εκτός τελικού ο Felix Auger-Aliassime και αν δεν κατακτήσει το τρόπαιο ο Hubert Hurkacz - θα ανεβεί σίγουρα στο Νο.8 αν συμβεί κάτι από τα δυο. Τώρα ο Ισπανός βρίσκεται στο Νο.9 του κόσμου, ενώ μπορεί να ανεβεί μέχρι και το Νο.6, αν κερδίσει και αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots