ATP
Τσιτσιπάς: "Πολύ σημαντικό που έμεινα ψύχραιμος"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 - 11:58

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στην ψυχραιμία που έδειξε την κρισιμότερη στιγμή της αναμέτρησής του με τον Andrey Rublev στη Μαδρίτη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον αθλητικό ψυχολόγο με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, Κώστα Περγαντή.

"Ήταν πολύ σημαντικό να παραμείνω ψύχραιμος στο τελευταίο μέρος του αγώνα και αυτό έκανα. Δεν έδειξα νευρικότητα όταν σέρβιρα για τη νίκη, ήξερα πως μπορούσε ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει στο ματς. Έπαιξα με δυο δεύτερα σερβίς, παρόλο που εκείνο το διάστημα σέρβιρα καλά, αλλά είπα στον εαυτό μου πως ήμουν μαχητής και πως θα πάλευα για να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση", είπε ο Στέφανος στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τον θρίαμβό του επί του Andrey Rublev στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.

"Δεν χρειαζόταν να πάω για τρελά χτυπήματα, απλά έπρεπε να είμαι δημιουργικός και να βρω έναν τρόπο να αλλάξω τον ρυθμό του αντιπάλου μου. Να σερβίρω λίγο διαφορετικά και ταυτόχρονα να έχω ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι μου, κάτι που έκανα", πρόσθεσε ο 23χρονος Έλληνας τενίστας.

O Στέφανος μίλησε εκτενώς για τη συνεργασία του με τον Κώστα Περγαντή, τον coach του στο πνευματικό κομμάτι, που τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ, με αφορμή την παρουσία του στη Μαδρίτη: "Είμαι αρκετά συγκεντρωμένος και χαλαρός. Δεν αισθάνομαι νευρικότητα όταν παίζω. Είναι κάτι στο οποίο έχω δουλέψει. Νιώθω πως είμαι συγκεντρωμένος στη στιγμή, χωρίς να σκέφτομαι το πριν ή το μετά, κάτι που είναι εξαιρετικό. Αλλά όλα έρχονται με τη δουλειά. Έρχονται με τις καθημερινές ρουτίνες και αυτό κάνω.

Ο Κώστας είναι ένας άνθρωπος που με βοηθάει σε όλο αυτό. Με ξέρει απ' όταν ήμουν 10-12 χρονών. Στα 12 μου με είδε για πρώτη φορά να παίζω στην Ελλάδα. Παρακολουθούσε όλους τους αγώνες μου. Είχε σπουδάσει μαζί με τον πατέρα μου αρκετά χρόνια πριν γεννηθώ, γνωρίζονται από τότε με τον πατέρα μου. Συνεργαζόμαστε πολύ καιρό, αλλά η συνεργασία μας οριοθετείται, καθώς δεν μπορεί να ταξιδεύει πολύ. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά με την πανδημία.

Είμαι σίγουρος όμως ότι θα ταξιδέψουμε σε περισσότερα τουρνουά μαζί φέτος. Έχει τη ζωή του στην Ελλάδα και αυτό το δυσκολεύει, αλλά θα ήθελα να τον συμπεριλάβω σε περισσότερα τουρνουά. Μέσω βιντεοκλήσης βλέπουμε ο ένας τον άλλον καθημερινά, αλλά προφανώς δεν είναι το ίδιο. Με βοηθάει πολύ στο να είμαι πιο συγκεντρωμένος, να διώχνω το άγχος και το στρες. Μπορείς τη μια μέρα να νιώθεις υπέροχα και την άλλη να μην είσαι ο εαυτός σου. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η συνέπεια. Θέλω να πετύχω την τέλεια ισορροπία και να είμαι πάντα συνεπής."

Τέλος, ο Στέφανος αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη αγάπη του για τον αδερφό του, Πέτρο: "Αγαπώ πολύ τον αδερφό μου. Μοιραζόμαστε έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό και μια βαθιά σχέση. Προσπαθώ να τον βοηθήσω όσο μπορώ, πιστεύω πολύ σ' αυτόν. Έχω την πεποίθηση πως είναι ικανός να κάνει μεγάλα πράγματα. Ειδικά στα διπλά, πιστεύω πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα εκεί. Προσπαθώ να τον παίρνω μαζί μου σε κάποια τουρνουά. Πιστεύω πως είμαι ο άνθρωπος που πιστεύει περισσότερο σ' αυτόν."

Σήμερα, για τα ημιτελικά του Madrid Open, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev στις 22:00 το βράδυ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots