ATP
Υπεράσπιση ή νέος "Βασιλιάς" στη Μαδρίτη;

 
Υπεράσπιση ή νέος "Βασιλιάς" στη Μαδρίτη;
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 - 6:11

Ο Alexander Zverev απέχει μια νίκη από την υπεράσπιση του τίτλου του και θα πρέπει να την πετύχει απέναντι στο νέο μεγάλο διεκδικητή του tour, Carlos Alcaraz, που θα επιχειρήσει να γίνει ο νέος "Βασιλιάς" της Μαδρίτης, έχοντας στο πλευρό του και το κοινό.

Ο τελικός του Mutua Madrid Open, μεταξύ του Zverev και του Alcaraz, θα αρχίσει στις 19:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Ο Zverev θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του και τον 3ο συνολικά στη Μαδρίτη, μετά από το 2018 και το 2021. Αυτός θα είναι ο 10ος τελικός του σε Masters διοργάνωση, όπου θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-4), ενώ συνολικά θα είναι ο 30ός τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 20ό τίτλο του (19-10).

Δεν ήταν εύκολη η διαδρομή μέχρι τον τελικό για τον Zverev, που ήδη μετράει 9 διαδοχικές νίκες στο Caja Magica. Χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω στην πρεμιέρα του και να επικρατήσει του Marin Cilic, στη συνέχεια απέκλεισε τον Lorenzo Musetti, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε το Νο.8 του ταμπλό, Felix Auger-Aliassime, και στα ημιτελικά το Νο.4 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά.

Τελευταίος του αντίπαλος θα είναι o Carlos Alcaraz, ο οποίος τρέχει ένα πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ, έχοντας κερδίσει όλους τους τελικούς που έχει παίξει. Αυτός θα είναι ο 5ος τελικός στην καριέρα του, μετά από το 250άρι του Ούμαγκ το 2021 και τους φετινούς τελικούς που έχει κερδίσει στο 500άρι του Ρίο, στο 1000άρι του Μαϊάμι και στο 500άρι της Βαρκελώνης.

Ο 19χρονος Ισπανός μπήκε στο Top 10 μόλις δυο εβδομάδες πριν, είναι με διαφορά το νεότερο μέλος του Top 10 και ήδη πλησιάζει το Top 5, αφού από το Νο.9 θα βρεθεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα.

Τις δυο προηγούμενες μέρες πέτυχε τις 2 σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του, απέναντι στους Rafael Nadal και Novak Djokovic, ενώ απέκλεισε ακόμα τους Nikoloz Basilashvili και Cameron Norrie στους προηγούμενους γύρους.

Zverev και Alcaraz θα συναντηθούν για 3η φορά στο tour, με τον Γερμανό να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες. Μπορεί να ήταν και οι δυο σχετικά άνετες νίκες με 2-0 σετ και μπορεί να ήταν και οι δυο στην περσινή σεζόν, ωστόσο αυτό δεν δείχνει κάτι για τον σημερινό τελικό, αφού η βελτίωση του Alcaraz τους τελευταίους 8 μήνες ήταν ραγδαία.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Manolo Santana Stadium:
19:30 Carlos Alcaraz [7] v. Alexander Zverev [2] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots