ATP
Δεν θα παίξει στη Ρώμη ο Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 - 8:52

O Carlos Alcaraz απέσυρε τη συμμετοχή του από το Masters της Ρώμης μετά από την κατάκτηση του τουρνουά της Μαδρίτης, προτιμώντας να γεμίσει τις μπαταρίες του ενόψει του Roland Garros.

Ήταν τρεις πολύ έντονες εβδομάδες για τον Alcaraz, που αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Βαρκελώνη έχοντας και έναν πολύ απαιτητικό ημιτελικό που πλησίασε τις 4 ώρες με τον Alex De Minaur, μετά ήρθε απευθείας στην Αθήνα για τον φιλικό αγώνα που έδωσε με τον Hubert Hurkacz στα πλαίσια του IMG Future Stars και έπειτα αποχώρησε άμεσα για την Ισπανία. Την τελευταία εβδομάδα έπαιξε στη Μαδρίτη, όπου έδωσε 5 δύσκολους αγώνες, με αποκορύφωμα φυσικά τις 3 νίκες που έκανε στο κλείσιμο του τουρνουά, επί των Rafael Nadal, Novak Djokovic και Alexander Zverev, κερδίζοντας μέσα σε ένα τριήμερο το Νο.1, το Νο.3 και το Νο.4 του κόσμου. Απέναντι στον Djokovic μάλιστα χρειάστηκε 3 ώρες και 35 λεπτά για να πάρει τη νίκη, σε ακόμα μια "μαραθώνια" μάχη.

Μετά τον χθεσινό τελικό της Μαδρίτης, ο Alcaraz πήρε την απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Masters της Ρώμης, το οποίο ξεκινάει σήμερα. Παρά τα 19 του χρόνια, ο νεαρός Ισπανός και η ομάδα του έκριναν πως θα είναι καλύτερο να πάρει ανάσες αυτή την εβδομάδα, να γεμίσει τις μπαταρίες του με λίγες μέρες ξεκούρασης και αργότερα να πάει απευθείας στο Παρίσι και να ξεκινήσει τις προπονήσεις για το Roland Garros.

Η κλήρωση του Internazionali BNL d' Italia έχει πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή, επομένως τη θέση του Alcaraz στο κυρίως ταμπλό θα πάρει κάποιος lucky loser, ο οποίος μάλιστα θα μπει απευθείας στον 2ο γύρο με bye και θα αντιμετωπίσει τον Cristian Garin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots