ATP
Ξέσπασε κατά της ΑΤΡ ο Zverev: "Είναι ντροπή αυτό που έγινε"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 - 11:04

Έξαλλος με την ΑΤΡ ήταν ο Alexander Zverev, ο οποίος έδωσε τα εύσημα στον Carlos Alcaraz και τόνισε πως αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης, υποστήριξε όμως πως θα μπορούσε να παίξει πολύ καλύτερα και να παλέψει στον τελικό, κατηγορώντας την ΑΤΡ για την πολύ χαμηλή απόδοσή του.

"Παίζει εκπληκτικά, δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό. Πρέπει όμως να πω, ότι ήταν ντροπή αυτό που έγινε από την ΑΤΡ αυτή την εβδομάδα. Πριν δυο μέρες κοιμήθηκα στις 04:00-04:30 το πρωί και χθες στις 05:20", είπε ο Zverev στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τον τελικό, αναφερόμενος στο γεγονός πως αναγκάστηκε να αγωνιστεί πολύ αργά το βράδυ τόσο στα προημιτελικά με τον Felix Auger-Aliassime, όσο και στα ημιτελικά με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος πάει για ύπνο τόσο αργά, πολύ απλά θα δυσκολευτεί να ξυπνήσει την επόμενη μέρα. Το να παίξω την επόμενη μέρα σε έναν τελικό σε Masters διοργάνωση με τον Carlos, που αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, ήταν πολύ δύσκολο. Είμαι εκνευρισμένος γιατί σήμερα δεν είχα συντονισμό. Στο σερβίς μου, στα χτυπήματά μου, πουθενά. Έχασα δυο πολύ εύκολα smash, γιατί κοιτούσα την μπάλα και έτρεμαν τα μάτια μου."

Παρά το ξέσπασμά του, ο Zverev φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν ήθελε να υποτιμήσει τη νίκη του Alcaraz, για τον οποίο άλλωστε είπε και στη συνέντευξη και στην απονομή πως αυτή τη στιγμή παίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε.

"Δεν θέλω να του στερήσω τίποτα. Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή. Για να είμαι ειλικρινής, λυπάμαι για τον τελικό που παίξαμε, θα μπορούσε να ήταν καλό παιχνίδι. Δεν είχα όμως καμία τύχη στο να είμαι ο εαυτός μου. Και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά αυτό. Στο Ακαπούλκο έπαιξα μέχρι τις 05:00 το πρωί και ήμουν ξύπνιος μέχρι τις 08:30. Συμβαίνει κάθε εβδομάδα και έχω κουραστεί.

Πιθανότατα θα έχανα σήμερα ό,τι και να έκανα, αλλά σίγουρα θα το πάλευα. Θα μπορούσα να δώσω μάχη, θα έκανα ό,τι μπορούσα για να δημιουργήσω ευκαιρίες για τον εαυτό μου. Σήμερα όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, ερχόταν η μπάλα με 220 χιλιόμετρα την ώρα και το κεφάλι μου στριφογύριζε. Δεν ήταν εύκολο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots