ATP
Νέα ήττα για τον Thiem (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 - 22:41

Ούτε στη Ρώμη κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στο tour o Dominic Thiem, ο οποίος γνώρισε την 5η διαδοχική του ήττα, από τον Fabio Fognini.

Ο Thiem συνεχίζει να αγνοεί την ήττα μετά την επιστροφή του στη δράση, με τη χωμάτινη σεζόν να πλησιάζει προς το τέλος της και τις ευκαιρίες να ελαττώνονται για τον 28χρονο Αυστριακό.

Ο 2 φορές φιναλίστ στο Roland Garros, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στον καρπό και άλλους μικρότερους τραυματισμούς στη δράση στα τέλη του Μαρτίου, έχοντας μείνει εκτός δράσης για περίπου 9 μήνες, έφτασε τις 5 ήττες στη σειρά και είχε μια ακόμα εβδομάδα στην οποία έδωσε μόνο έναν αγώνα, κάτι που σίγουρα δεν τον βοηθάει ούτε αγωνιστικά, ούτε στον πνευματικό παράγοντα.

Στον σημερινό του αγώνα, ο Thiem ηττήθηκε από τον Fabio Fognini με 6-4, 7-6 (5) για τον 1ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Το πάλεψε ο Thiem, ο οποίος έχει πέσει στο Νο.162 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν είχε όμως εύκολη αποστολή και λύγισε μετά από δυο κλειστά σετ. Στο 1ο σετ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Fognini να σβήνει 3 break points και να κρατάει το σερβίς του για το 2-2 στο 4ο game.

Στο 9ο game ο Fognini ήταν εκείνος που είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά με break και την αξιοποίησε, για να κάνει το 5-4 και να σερβίρει με επιτυχία για το 6-4 και την κατάκτηση του 1ου σετ.

Στο 2ο σετ ο Ιταλός ήρθε ξανά αντιμέτωπος με break point, το έσβησε και ισοφάρισε σε 1-1. Αργότερα προηγήθηκε και με break, στο 4-3, ενώ σέρβιρε με επιτυχία για το 5-3 και στο 10ο game είχε ένα match point για το 6-4.

Ο Thiem συνέχισε να παλεύει, έσβησε το match point και έκανε το break back, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να επιστρέψει στο σετ. Πέρασε μπροστά και με 6-5 ο Αυστριακός, ο Fognini όμως δεν πτοήθηκε και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί κέρδισε τους 2 τελευταίους πόντους και επικράτησε με 7-5, για να ολοκληρώσει τον αγώνα σε 1 ώρα και 54 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Masters της Ρώμης, ο Fognini θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jannik Sinner και Pedro Martinez.

Όσο για τον Thiem, θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα αγωνιστεί στο 250άρι της Γενεύης. Αυτό θα είναι το τελευταίο τουρνουά πριν πάει στο Παρίσι για το Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots