ATP
Τσιτσιπάς: "Νιώθω πολύ καλά στη Ρώμη"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 - 12:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το τουρνουά της Ρώμης εξηγώντας πως νιώθει πολύ πιο άνετα στα γήπεδα αυτά, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στο φαινόμενο Carlos Alcaraz, στη μάχη για το Νο.1 του κόσμου τους επόμενους μήνες και στα παράπονα του Alexander Zverev για τη διοργάνωση της Μαδρίτης.

"Νιώθω πολύ καλά", ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη. "Στη Μαδρίτη μου ήταν δύσκολο να παίξω με το υψόμετρο, δεν ήταν μια δυσκολία που αντιμετώπιζα μόνο εγώ, αλλά όλοι οι παίκτες. Τώρα εδώ στη Ρώμη είμαστε κοντά στη θάλασσα και νιώθω πολύ πιο άνετα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το τουρνουά και να δω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω."

Για τις ομοιότητες του τουρνουά της Ρώμης με αυτό του Monte-Carlo, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής 2 χρονιές στη σειρά, είπε: "Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως είναι πολύ παρόμοια τουρνουά, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις επιφάνειες. Προφανώς η Μαδρίτη διαφέρει πολύ, μου έκανε εντύπωση το πόσο λίγο χώμα είχαν τα γήπεδα. Είχα πρόβλημα με το γόνατο εκεί και δεν ήταν η πρώτη φορά που μου παρουσιάστηκε."

Για τον Carlos Alcaraz: "Παίζει σπουδαίο τένις. Με εντυπωσιάζει η ενέργεια που βγάζει σε κάθε πόντο. Είναι γρήγορος, έχει πολύ καλές αντιδράσεις και διαβάζει το παιχνίδι πολύ καλά. Αποτελεί έμπνευση για μένα και θα ήθελα να του μοιάσω. Είναι ακόμα πολύ νέος και βρίσκεται στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας, αλλά σύντομα θα είναι ο καλύτερος. Ήδη είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και το αποδεικνύει κάθε φορά που βγαίνει στο γήπεδο."

Για την ανοιχτή μάχη των επόμενων μηνών για το Νο.1: "Είναι αλήθεια ότι ο Djokovic έχει πολλούς πόντους για να υπερασπιστεί και ο Medvedev ίσως δεν είναι στα καλύτερά του εξαιτίας του τραυματισμού πο υείχα, αλλά υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα παλέψουν για το Νo.1. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και συνεχώς θα υπάρχουν αλλαγές. Ελπίζω να συνεχίσω να είμαι σε αυτόν και θα προσπαθήσω να δώσω το καλύτερο που μπορώ στα παιχνίδια μου."

Για τα παράπονα του Zverev για τον προγραμματισμό των διοργανωτών της Μαδρίτης: "Συμφωνώ με εκείνον, ούτε εγώ ήμουν χαρούμενος με το πρόγραμμα. Εκείνη τη μέρα πήγα για ύπνο στις 3 το πρωί και αυτό σίγουρα χαλάει τον ρυθμό σου. Αλλά δεν θέλω να μιλάω άλλο γι' αυτό το θέμα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots