ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν αμφέβαλλα με τον εαυτό μου και αυτό απέδωσε καρπούς" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Internazionali BNL d' Italia
tn team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 - 17:50

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη σημαντικότητα του tie-break στη σημερινή του αναμέτρηση με τον Jannik Sinner, το ατυχές συμβάν με τον θεατή που έχασε τις αισθήσεις του στο match point, αλλά και τον επόμενό του αντίπαλο, Alexander Zverev.

"Κατάφερα να ανεβάσω ρυθμούς στο 2ο σετ και το πιο σημαντικό μέρος σήμερα ήταν το tie-break του 1ου σετ, όπου ρίσκαρα όταν χρειάστηκε και τα κατάφερα. Δεν δίστασα και δεν αμφέβαλλα με τον εαυτό μου και αυτό απέδωσε καρπούς στο τέλος", είπε ο Στέφανος από το γήπεδο, στην τηλεοπτική του συνέντευξη αμέσως μετά την επικράτησή του επί του Sinner με 7-6 (5), 6-2.

Στο match point του, ο αγώνας διακόπηκε για 10 περίπου λεπτά εξαιτίας ενός άτυχου θεατή που κατέρρευσε από τη ζέστη και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες. Ο Στέφανος δεν επηρεάστηκε απ' αυτό το συμβάν και μόλις συνεχίστηκε το παιχνίδι ολοκλήρωσε τη νίκη του.

"Έχω βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, ξέρω πως είναι σημαντικό να παραμένεις συγκεντρωμένος αυτές τις στιγμές. Θα μπορούσε να είναι κάτι που θα χαλούσε τον ρυθμό μου, αλλά δεν ήθελα να το αφήσω να με επηρεάσει. Προφανώς είναι πολύ σημαντικό, γιατί κάποιος από το κοινό χρειαζόταν βοήθεια και είμαι πολύ χαρούμενος που το τουρνουά έχει τους κατάλληλους ανθρώπους και μπορεί να παρέχει βοήθεια όταν χρειάζεται. Δεν είναι εύκολο για τον κόσμο με τόση ζέστη, αλλά είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά."

Στα ημιτελικά της Ρώμης, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει για μια ακόμα φορά τον Zverev, τον οποίο είχε συναντήσει επίσης στα ημιτελικά του Monte-Carlo, όπου τον κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ, αλλά και στα ημιτελικά της Μαδρίτης, όπου είχε ηττηθεί με 2-1 σετ.

"Έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Είναι ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους στο tour, τον σέβομαι πολύ. Έχει πετύχει πολλά στο άθλημα μέχρι στιγμής και πάντα θαύμαζα τα επιτεύγματά του, ελπίζοντας πως κάποια μέρα θα μπορέσω να τα ξεπεράσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots