ATP
Μεγάλος τελικός στη Ρώμη: Djokovic εναντίον Τσιτσιπά

 
Μεγάλος τελικός στη Ρώμη: Djokovic εναντίον Τσιτσιπά
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 - 6:15

Μετά τη 1.000ή νίκη του στο tour, o Novak Djokovic ετοιμάζεται να διεκδικήσει το 6ο τρόπαιο στη Ρώμη, το 38ο σε Masters και το 87ο στο tour. Απέναντί του θα βρει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που θα αναζητήσει το 3ο του Masters.

Κάθε μέρα και καλύτερος γίνεται ο Novak Djokovic, που αμέσως πριν το Roland Garros έχει βρει και πάλι το καλύτερό του τένις και αυτό τον κατατάσσει στα πρώτα φαβορί για το 21ο Grand Slam της καριέρας του.

Πριν από αυτό, ο 34χρονος Σέρβος θα διεκδικήσει τον 38ο τίτλο του σε Masters 1000 τουρνουά, στον 55ο τελικό του σε τουρνουά της κατηγορίας. Ο Djokovic θα παίξει επίσης για 125η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και θα αναζητήσει τον 87ο τίτλο καριέρας (86-38), ενώ στη Ρώμη θα είναι για 12η φορά στον τελικό και θα διεκδικήσει το 6ο του τρόπαιο.

Χθες ο Nole έγινε ο 5ος άνθρωπος στην ιστορία του ανδρικού τένις που έφτασε τις 1.000 tour-level νίκες στην καριέρα του, μετά από τους Jimmy Connors (1.274), Roger Federer (1.251), Ivan Lendl (1.068) και Rafael Nadal (1.051).

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους μεγάλους διεκδικητές κάθε σημαντικού τουρνουά, διανύοντας και φέτος μια εκπληκτική χωμάτινη σεζόν.

Για 1η φορά στην καριέρα του θα παίξει στον τελικό της Ρώμης ο Στεφ, ο οποίος θα αγωνιστεί για 5η φορά σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του, μετά τις δυο νίκες στο τουρνουά του Monte-Carlo, το 2021 και το 2022.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 20ός τελικός στην καριέρα του Στέφανου, που θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-11 σε τελικούς). Αν τα καταφέρει, θα περάσει και στο Νο.1 στην κατάταξη του Race για το ATP Finals του Τορίνου.

Όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη, δεν θα αλλάξει κάτι το αποτέλεσμα του τελικού, αφού σε κάθε περίπτωση ο Djokovic θα διατηρηθεί στο Νο.1, που σημαίνει πως θα είναι και στο Νο.1 του ταμπλό του Roland Garros. Ο Στέφανος από την πλευρά του έχει εξασφαλίσει από την Πέμπτη την άνοδό του στο Νο.4 από το Νο.5, αφού θα προσπεράσει ξανά τον Rafael Nadal.

Για 9η φορά θα αναμετρηθούν στο tour Djokovic και Τσιτσιπάς, με τον Σέρβο να προηγείται με 6-2 στις νίκες και να έχει κερδίσει επίσης και τις 4 συναντήσεις τους στο χώμα. Τελευταία τους συνάντηση ήταν φυσικά εκείνος ο αξέχαστος τελικός του Roland Garros του 2021, όπου ο Djokovic επέστρεψε από το 0-2 σετ πίσω και κέρδισε το παρισινό major.

Ο πολυαναμενόμενος τελικός των ανδρών στη Ρώμη, θα αρχίσει στις 17:00 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα προηγηθεί ο τελικός των γυναικών, μεταξύ των πολύ φορμαρισμένων Iga Swiatek και Ons Jabeur. H Swiatek μετράει ένα απίθανο σερί 27 διαδοχικών νικών και θα διεκδικήσει τον 5ο συνεχόμενο τίτλο της, ενώ η Jabeur με τη σειρά της τρέχει ένα σερί 11 νικών, μετά την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου της καριέρας της στη Μαδρίτη πριν μια εβδομάδα.

Ο τελικός των γυναικών θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί από το NovaSports 6HD.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Centrale:
14:00 Iga Swiatek [1] v. Ons Jabeur [9] NovaSports 6HD
17:00 Novak Djokovic [1] v. Stefanos Tsitsipas [4] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots