ATP
Alcaraz: "Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο να κερδίσω το Roland Garros"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 - 12:12

Καλύτερα από ποτέ δηλώνει πως νιώθει ο Carlos Alcaraz, που είναι ένα από τα φαβορί για το φετινό Roland Garros. Ο νεαρός Ισπανός μίλησε για τις πιθανότητές του στο Παρίσι, για τον τραυματισμό του Rafael Nadal και για τον μεγάλο του στόχο.

"Νιώθω όλο και καλύτερα, έχω την ενέργεια και τη δίψα και ξέρω πως έχω πιθανότητες να κερδίσω. Μου δίνει κίνητρο να με θεωρούν ένα από τα φαβορί για το Roland Garros, περισσότερο από πίεση, νιώθω ενθάρρυνση. Θα είναι κάτι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο", δήλωσε ο Alcaraz, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα αθλητικά βραβεία της Μούρθια.

Ο 19χρονος Ισπανός δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρώμη, καθώς ήθελε να ξεκουραστεί μετά τους δυο συνεχόμενους τίτλους που κέρδισε σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Ο Nadal, ο οποίος έπαιξε στη Ρώμη, αποχώρησε από το τουρνουά με ενοχλήσεις στο πόδι του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αμφιβολίες όσον αφορά τις πιθανότητές του στο Roland Garros.

"Δεν μου αρέσει να βλέπω τον Rafa να υποφέρει όταν παίζει το άθλημα που λατρεύει, με πονάει και εμένα. Ελπίζω να αναρρώσει σύντομα και να παίξει στο καλύτερο επίπεδο", είπε ο Alcaraz, ο οποίος κέρδισε τον Nadal πριν μερικές μέρες στη Μαδρίτη.

Ο Alcaraz είχε βάλει για στόχο αυτής της χρονιάς την είσοδο στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα της σεζόν και έχει καταφέρει να φτάσει στο Νο.6, την ώρα που βρίσκεται στο Νο.3 του Race για το Τορίνο.

"Δεν φανταζόμουν πως θα ήμουν 3ος στην κατάταξη της σεζόν και θα διεκδικούσα την 1η θέση. Ένας από τους στόχους μου είναι να φτάσω στην κορυφή. Είμαι πολύ χαρούμενος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots