ATP
Στο Νο.4 ο Nadal, έπεσε στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil / FFT
tn team Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 - 9:57

Ο Rafael Nadal κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.4 της παγκομιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο.5 τον Στέφανο Τσιτσιπά, που πάντως παραμένει στο Top 5 για 65η διαδοχική εβδομάδα. Νέο career high στο Νο.6 για τον Casper Ruud.

Μετά και την κατάκτηση του 14ου τίτλου του στο Roland Garros, o Rafael Nadal κέρδισε μια θέση και ανέβηκε ξανά στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.5, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παραμένει πάντως στο Top 5 για 65η διαδοχική εβδομάδα.

Ο Novak Djokovic παρέμεινε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 373η εβδομάδα στην καριέρα του, βελτιώνοντας κι άλλο το ασύλληπτο ρεκόρ του με τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στην κορυφή, ενώ στο Νο.2 παρέμεινε ο Daniil Medvedev και στο Νο.3 ο Alexander Zverev.

Ωστόσο, το Top 3 αναμένεται να αλλάξει την ερχόμενη εδβομάδα, καθώς θα αφαιρεθούν οι βαθμοί από το περσινό Roland Garros, με τον Medvedev να ανεβαίνει ξανά στο Νο.1, τον Zverev στο Νο.2 και τον Djokovic να υποχωρεί στο Νο.3, που είναι η χαμηλότερη θέση που θα έχει από τον Οκτώβριο του 2018!

Στην άλλη αλλαγή που συνέβη στο Top 10 μετά το Roland Garros, ο φιναλίστ Casper Ruud κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.6 του κόσμου, αφήνοντας τον Carlos Alcaraz στο Νο.7 και τον Andrey Rublev στο Νο.8. Στο Νο.9 παρέμεινε ο Felix Auger-Aliassime και στο Νο.10 ο Matteo Berrettini, που συμπληρώνουν το Top 10.

Ο Marin Cilic, μετά και την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του παρισινού major, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.17, ενώ 12 θέσεις κέρδισε ο 19χρονος Holger Rune, που έπαιξε στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam και σήμερα ανέβηκε στο Νο.28, στην πρώτη του είσοδο στο Top 30.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, μια σημαντική άνοδο σημείωσε ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος άφησε πίσω του 18 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.386 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως το career high του 25χρονου Έλληνα πρωταθλητή είναι το Νο.366. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο.754 και ο Μάρκος Καλοβελώνης στο Νο.899, ενώ στο Νο.5 της χώρας μας πέρασε ο 17χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες στα Futures του Lyttos Beach στο Ηράκλειο και ανέβηκε 120 θέσεις, στο Νο.1074 της ΑΤΡ.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στα διπλά συνεχίζουμε να έχουμε δυο Έλληνες παίκτες στο Top 200, τους αδερφούς Τσιτσιπά, παρά τη μικρή πτώση και των δυο κατά δυο θέσεις, με τον Στέφανο να βρίσκεται στο Νο.98 και τον Πέτρο στο Νο.197. Δυο ακόμα Έλληνες είναι πολύ κοντά στο Top 200, με τον Μάρκο Καλοβελώνη να κερδίζει 3 θέσεις και να βρίσκεται στο Νο.205 και τον Μιχάλη Περβολαράκη να κερδίζει 13 θέσεις και να είναι στο Νο.212 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots