ATP
Νίκες για Medvedev και Felix στην πρεμιέρα (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Libema Open
tn team Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 - 21:12

O Daniil Medvedev και ο Felix Auger-Aliassime ξεκίνησαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο 's-Hertogenbosch της Ολλανδίας. Εκτός έμεινε ο Taylor Fritz, μεγάλη ανατροπή για τον Karen Khachanov.

O Medvedev ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη σεζόν του γρασιδιού, επικρατώντας του Gilles Simon με 7-5, 6-4.

Ο 26χρονος Ρώσος, ο οποίος θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, βρέθηκε πίσω με 1-4 και με 2-5 στο 1ο σετ, ενώ χρειάστηκε να σβήσει και 3 set points για να το κερδίσει. Δυο απ' αυτά ήταν στο 8ο game, αποφεύγοντας το 2-6, ενώ άλλο ένα έσβησε στο 9ο game, στο οποίο έκανε τελικά το break και άλλαξε τις ισορροπίες του σετ.

Μετά απ' αυτό το turning point του παιχνιδιού, ο Medvedev κυριάρχησε κατά κράτος, για να κερδίσει το 1ο σετ με 7-5 και με γρήγορο break να προηγηθεί με 3-1 στο 2ο σετ. Σε εκείνο το σημείο, ο Ρώσος είχε κερδίσει τα 8 από τα 9 τελευταία games του παιχνιδιού.

Άλλο break δεν έγινε στο ματς, με τον Medvedev να βρίσκεται σε δύσκολη θέση άλλες δυο φορές, χωρίς όμως να χάνει το σερβίς του. Στο 6ο game έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς του για το 4-2, ενώ στο 10o game έσβησε ακόμα ένα break point και στο 6ο του match point κατάφερε τελικά να "κλειδώσει" τη νίκη του.

Στα προημιτελικά του Libema Open, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Ilya Ivashka, που κέρδισε τον Emil Ruusuvuori με 6-4, 6-2.

Νωρίτερα σήμερα, με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο 250άρι του 's-Hertogenbosch και ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε τον επικίνδυνο Ολλανδό Tallon Griekspoor με 7-6 (2), 7-6 (5).

Στα προημιτελικά ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, Νο.5 στο ταμπλό, που κατάφερε να ανατρέψει το 0-4 στο 3ο σετ και να κερδίσει τον Kamil Majchrzak με 5-7, 7-5, 7-6 (5).

Εκτός έμεινε και ο Taylor Fritz, No.3 στο ταμπλό, ο οποίος ηττήθηκε από τον Ολλανδό Tim Van Rijthoven, που παίζει στο τουρνουά με wild card, με 6-7 (9), 7-5, 6-4. Ο Van Rijthoven θα παίξει στα προημιτελικά με τον Hugo Gaston, που με τη σειρά του απέκλεισε το Νο.8 του ταμπλό, Jenson Brooksby, με 3-6, 6-3, 7-5.

Τέλος, ο Adrian Mannarino επικράτησε του No.4 του ταμπλό, Alex De Minaur, με 6-2, 6-3, και θα παίξει στα προημιτελικά με τον Brandon Nakashima, που κέρδισε το αμερικανικό ντέρμπι με τον Sam Querrey, με 7-6 (4), 7-6 (6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots