ATP
Κατέκτησε τον τίτλο στη Στουτγκάρδη ο Berrettini (vids)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Paul Zimmer/BOSS OPEN
tn team Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 19:01

O Matteo Berrettini κέρδισε τον Andy Murray με 2-1 σετ στον τελικό του BOSS Open και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Στουτγκάρδη, στο πρώτο τουρνουά που αγωνίστηκε μετά την επέμβαση που έκανε στο χέρι του.

Ένα χρόνο μετά από τον τελευταίο τελικό που έπαιξε στο Wimbledon, αλλά και τον τελευταίο τίτλο που κατέκτησε στο Queen's, o Matteo Berrettini επέστρεψε στους τίτλους στην Στουτγκάρδη, κερδίζοντας στον τελικό του BOSS Open τον Andy Murray με 6-4, 5-7, 6-3.

Ο Berrettini πέτυχε 19 άσους και κέρδισε τους 42 από τους 52 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσβησε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε στον αγώνα. Έκανε νωρίς το break και προηγήθηκε με 2-1 στο 1ο σετ, ενώ στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε συνολικά 4 break points, για να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 3-1.

Ήταν η σειρά του Murray να σβήσει break points στο επόμενο game, με τον 35χρονο Βρετανό να επιστρέφει από το 1-3, 0-40 για να αποτρέψει το διπλό break και να μειώσει σε 3-2. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο σετ ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, με τον Berrettini να διατηρεί τον έλεγχο με τη βοήθεια του σερβίς του και να το κλείνει στα 10 games.

Ο Berrettini είχε τη μεγάλη ευκαιρία να "αγγίξει" τη νίκη από το 2ο σετ, όταν προηγήθηκε με 4-4, 15-40 και είχε 3 συνολικά break points για να κάνει ένα break σε πολύ κρίσιμο σημείο. Ο Murray έσβησε όλες τις ευκαιρίες του Ιταλού και τελικά κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 5-4, ενώ στο 12ο game έκανε και το μοναδικό του break στο ματς, για να πάρει το 2ο σετ με 7-5 και να δώσει παράταση στην αγωνία.

O Berrettini ωστόσο ανταποκρίθηκε με 8 κερδισμένους πόντους στη σειρά, για να ανοίξει το αποφασιστικό σετ με ένα break και να προηγηθεί με 2-0. Δεν κοίταξε πίσω του μετά απ' αυτό ο Ιταλός, ο οποίος δεν κινδύνεψε καθόλου στο σερβίς του σ' αυτό το σετ και με νέο break στο 9ο game έκανε το 6-3 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά μάχης.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος καριέρας για τον Berrettini, που βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς σε 6-3 νίκες. Ο Ιταλός έχει κερδίσει 3 τίτλους στο γρασίδι και αναδείχθηκε πρωταθλητής για 2η φορά στην Στουτγκάρδη, όπου είχε κερδίσει και το 2019.

Για τον Murray, που αγωνίστηκε στον 70ό τελικό της καριέρας του (46-24), ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα, ίσως και η καλύτερη από τότε που έκανε τις δυο κρίσιμες επεμβάσεις στο ισχίο του, την περίοδο 2018-2019. Πέτυχε αυτή την εβδομάδα την 1η του Top 5 νίκη από το 2016 απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά την Παρασκευή στα προημιτελικά, ενώ το Σάββατο απέκλεισε και τον Νικ Κύργιο. Αύριο θα επιστρέψει στο Top 50 για πρώτη φορά από το 2018 ο Βρετανός, που θα κερδίσει 21 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.47 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots