ATP
Μεγάλος Κύργιος, απέκλεισε τον Τσιτσιπά στο Χάλε (vids)

 
Μεγάλος Κύργιος, απέκλεισε τον Τσιτσιπά στο Χάλε (vids)
© TERRA WORTMANN OPEN/HalleWestfalen
tn team Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 - 18:45

O Νικ Κύργιος έπαιξε μεγάλο τένις και επέστρεψε από σετ πίσω, για να κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Χάλε και να μπει στα προημιτελικά του Terra Wortmann Open.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ο Νικ Κύργιος επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 5-7, 6-2, 6-4 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Terra Wortmann Open στο Χάλε, όπου αγωνίζεται για 1η φορά στην καριέρα του.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός έκανε ένα φανταστικό ματς, στο οποίο έβγαλε και πολλές στιγμές μαγείας όπως άλλωστε συνηθίζει, ολοκληρώνοντάς το με 36 winners και 17 αβίαστα λάθη. Καλό παιχνίδι με ελάχιστες στιγμές χαλάρωσες είχε και ο Στέφανος, που σταμάτησε στους 41 winners με 18 αβίαστα λάθη.

Ο Στεφ, ο οποίος είχε 18 άσους, μπήκε πιο δυνατά στο ματς και δεν κινδύνεψε με break point σε ολόκληρο το 1ο σετ. Στο 10ο game είχε 2 ευκαιρίες για να πάρει το σετ και να κάνει το break, με τον Κύργιο να τις σβήνει και να ισοφαρίζει σε 5-5.

Στο 12ο game ο Έλληνας τενίστας "χτύπησε" ξανά, με τον Κύργιο να επιστρέφει από το 0-40 αυτή τη φορά, για να σώσει 5 set points συνολικά και να κάνει σε 5-6, 40-40. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο είχε και 6η ευκαιρία, δημιουργώντας νέο set point, το οποίο αξιοποίησε για να κλείσει το σετ με 7-5.

Παρότι έκλεισε με μεγάλο εκνευρισμό το 1ο σετ και ξέσπασε στη ρακέτα του με αποτέλεσμα να δεχθεί το code violation, ο Κύργιος επέστρεψε δριμύτερος στο court και άνοιξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2ο σετ. 

Σε ένα κομβικό game για τη συνέχεια του ματς, ο 27χρονος κατάφερε να κάνει το break μετά από 4 χαμένα break points και 7 ισοπαλίες, για να πάρει το πάνω χέρι με το καλημέρα στο 2ο σετ. Στη συνέχεια έλεγξε το σετ με το σερβίς του, ενώ στο 7ο game έκανε νέο break, επιστρέφοντας μάλιστα από το 40-0, για να κλείσει το σετ με 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ και οι δυο ήταν αρκετά καλοί, με το ματς να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Ο Κύργιος είχε 2 ευκαιρίες για break, αλλά ο Τσιτσιπάς τις έσβησε και έκανε το υπέρ του 3-2, ενώ στο επόμενο game ο Στεφ είχε 2 ευκαιρίες για να πάρει το πάνω χέρι, αλλά και στα 2 break points o Κύργιος βρήκε τις απαντήσεις, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Ο Κύργιος έβγαλε ένα απίστευτο χτύπημα πίσω από την πλάτη και κέρδισε έναν πόντο με πολύ εντυπωσιακό τρόπο για να κάνει με love service game το 4-4 και αυτό σα να του έδωσε μεγάλη ώθηση για το επόμενο game, στο οποίο κατάφερε να κάνει το break που έλυσε τις διαφορές των δυο παικτών, παίζοντας πολύ μεγάλο τένις. Προηγήθηκε με 5-4 ο Ελληνοαυστραλός και δεν υπήρχε γυρισμός για τον Στέφανο μετά απ' αυτό, με τον Νικ να κάνει άλλο ένα love service game για το "επισφράγισμα" της νίκης του, σε 2 ώρες και 5 λεπτά παιχνιδιού.

Δίνοντας συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του στο γρασίδι, ο Κύργιος μπήκε στην προημιτελική φάση του Χάλε, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο.6 του ταμπλό, Pablo Carreno Busta. Ο Ισπανός κέρδισε νωρίτερα τον Sebastian Korda με 6-4, 0-6, 6-3.

Ο Τσιτσιπάς από τη μεριά του, δεν έχει δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο άλλο τουρνουά πριν από το Wimbledon και εκτός απροόπτου ο επόμενος και τελευταίος σταθμός για τη σεζόν του γρασιδιού θα είναι το ιστορικότερο κλαμπ του κόσμου, All England Club.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots