ATP
Επιστρέφει στα ημιτελικά ο Cilic (vids)

 
Marin Cilic
Marin Cilic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 21:38

Ο Marin Cilic επιβλήθηκε του Emil Ruusuvuori με 2-0 σετ και επέστρεψε στα ημιτελικά του Queen's Championships μετά από 4 χρόνια, απ' όταν είχε κατακτήσει και τον τελευταίο τίτλο του στο γρασίδι.

Ο Marin Cilic, 2 φορές πρωταθλητής στο ιστορικό τουρνουά του Queen's στο Λονδίνο, επικράτησε του προερχόμενου από τα προκριματικά, Emil Ruusuvuori, με 7-6 (2), 6-4.

Μετά το πολύ καλό του Roland Garros, o Cilic φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και στη σεζόν του γρασιδιού, στην οποία φυσικά είναι πολύ πιο απειλητικός.

Ο 33χρονος Κροάτης πέτυχε 11 άσους και κέρδισε τους 30 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς, για να φτάσει στη straight sets νίκη απέναντι στον Ruusuvuori, που αντιστάθηκε σθεναρά.

Στο 1ο σετ ο Cilic δεν απειλήθηκε με break point και ο Φινλανδός έσβησε 4 break points, για να το φτάσει μέχρι το tie-break. Εκεί ο έμπειρος Κροάτης επικράτησε με 7-2 και πήρε το προβάδισμα.

Στο 2ο σετ ο Cilic έκανε δυο απανωτά break και βρέθηκε μπροστά με 5-1, παρόλα αυτά λίγο έλειψε να μπει σε περιπέτειες. Ο Ruusuvuori μείωσε σε 5-4 και μάλιστα προηγήθηκε με 15-30 στο επόμενο game, αλλά τελικά ο Cilic κράτησε το σερβίς του και "σφράγισε" τη νίκη σε 1 ώρα και 48 λεπτά παιχνιδιού.

Στα ημιτελικά του Queen's, o Cilic θα αντιμετωπίσει τον Filip Krajinovic, που σταμάτησε την έκπληξη του τουρνουά, τον Ryan Peniston, κερδίζοντάς τον με 4-6, 6-3, 6-3. Θυμίζουμε πως ο Peniston απέκλεισε τον Casper Ruud στον 1ο γύρο.

Στον άλλον ημιτελικό, ο πρόσφατος πρωταθλητής της Στουτγκάρδης και υπερασπιστής του τίτλου στο Λονδίνο, Matteo Berrettini, θα αντιμετωπίσει τον Botic Van De Zandschulp.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots