ATP
Μια νίκη για την υπεράσπιση ο Berrettini (vids)

 
Μια νίκη για την υπεράσπιση ο Berrettini (vids)
tn team Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 17:55

O Matteo Berrettini κέρδισε στα 2 σετ και τον Botic Van De Zandschulp, για να φτάσει τις 8 διαδοχικές νίκες στη σεζόν του γρασιδιού και να προκριθεί στον τελικό του Queen's Championships.

Ο Berrettini, πρωταθλητής πέρσι στο Queen's του Λονδίνου, θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του αύριο, καθώς κέρδισε τον Van De Zandschulp στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά με 6-4, 6-3.

Ο 26χρονος Ιταλός, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το γρασίδι και κατάφερε να προκριθεί στον 4ο συνεχόμενο τελικό του σε ένα τουρνουά σ' αυτή την επιφάνεια. Θυμίζουμε πως πέρσι κατέκτησε το Queen's Championships και ήταν φιναλίστ στο Wimbledon, ενώ φέτος επέστρεψε μετά από μήνες και μια εγχείριση στο χέρι του στο tour από το γρασίδι, παραμένοντας ακόμα αήττητος μέχρι στιγμής.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το 250άρι της Στουτγκάρδης και σήμερα έκανε το 8 στα 8 στη φετινή σεζόν του γρασιδιού, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 5-2, αλλά έχασε ένα set point στο 9ο game και υπέστη το break, με αποτέλεσμα να γίνει το 5-4. Τελικά κατάφερε να πάρει το σετ και να αποφύγει τις περιπέτειες, χάρη σε ένα νέο break για το 6-4.

Ο αγώνας διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω βροχής στα μέσα του 2ου σετ, με τον Ιταλό να έχει break point στο 2-3, 30-40. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα είχε χάσει τριπλό break point στο 1-2, 0-40, ενώ στο 5ο game είχε προηγηθεί με 15-40.

Τελικά όταν οι δυο παίκτες επέστρεψαν στο court, o Berrettini αξιοποίησε το 5ο break point του γι' αυτό το σετ και έκανε το break για το 4-2. Αφού επέστρεψε και από το 0-30 στο 9ο game, o Ιταλός ολοκλήρωσε τη νίκη του σε 1 ώρα και 30 λεπτά για να πάρει την πρόκριση.

Αύριο ο Berrettini θα προσπαθήσει να φτάσει στη 10η διαδοχική νίκη του στο Queen's Club και την 9η συνεχόμενη στη φετινή σεζόν του γρασιδιού, απέναντι στο νικητή του άλλου ημιτελικού, μεταξύ του Filip Krajinovic και του Marin Cilic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots