ATP
Κυρίαρχος στο Queen's o Berrettini (vids)

 
Κυρίαρχος στο Queen's o Berrettini (vids)
tn team Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 17:16

O Matteo Berrettini επιβλήθηκε του Filip Krajinovic με 2-0 σετ στον τελικό του Queen's Championships και έγινε ο πρώτος παίκτης στη μεγάλη ιστορία του Queen's, που αναδείχθηκε πρωταθλητής στις πρώτες δυο συμμετοχές του στο τουρνουά.

Ο Berrettini υπερασπίστηκε επιτυχώς τον τίτλο του στο Queen's, κερδίζοντας στον τελικό του Championships τον Krajinovic με 7-5, 6-4.

Ο 26χρονος Ιταλός, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του τουρνουά που κερδίζει τον τίτλο στις πρώτες δυο συμμετοχές του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στα γήπεδα του Queen's στο 10-0 νίκες.

Ταυτόχρονα, παρέμεινε αήττητος στο γρασίδι για φέτος, έχοντας ένα νικηφόρο σερί 9 αγώνων, αφού θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε τον τίτλο στην Στουτγκάρδη. Έχει πολύ εντυπωσιακές επιδόσεις στο γρασίδι ο Ιταλός, που συνολικά μετράει 20 νίκες στις 21 τελευταίες αναμετρήσεις του, με μοναδική ήττα τον χαμένο τελικό στο Wimbledon πέρσι από τον Novak Djokovic.

Ο Berrettini ξεκίνησε καλά στον τελικό και έκανε break στο 5ο game για να περάσει μπροστά με 3-2, όμως ο Krajinovic, που αντιστάθηκε σθεναρά σε όλο το παιχνίδι, ισοφάρισε άμεσα σε 3-3.

Το σετ αυτό ήταν πολύ κλειστό και τελικά ο Berrettini κατάφερε να κάνει κι άλλο break στο πολύ κομβικό 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει με επιτυχία για το 7-5 στο επόμενο game.

Στο 2ο σετ ο Ιταλός έκανε break με love στο 5ο game και πέρασε μπροστά με 3-2. Αυτή τη φορά αυτό το break στάθηκε αρκετό, καθώς δεν επέτρεψε στον Σέρβο να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το σετ και "σφράγισε" τη νίκη του στο 10ο game, έπειτα από 93 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 7ος τίτλος καριέρας για τον Berrettini (7-3 σε τελικούς), 4ος στο γρασίδι, όπου έχει κερδίσει τους περισσότερους. Εκτός από τους 2 τίτλους του στο Queen's, έχει κερδίσει και 2 τίτλους στην Στουτγκάρδη, το 2019 και το 2022.

Ο Krajinovic για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο, με τον Σέρβο να έχει μια πολύ καλή εβδομάδα στο Λονδίνο, αλλά να έχει και ένα ρεκόρ 0-5 σε τελικούς, χάνοντας 2 από αυτούς ενάντια στον Berrettini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots