ATP
Επιστροφή στο γρασίδι με άνετη νίκη για Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Mallorca Championships
tn team Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 17:48

O Rafael Nadal συνδύασε την πρώτη του αναμέτρηση στο γρασίδι από το 2019 με μια καλή εμφάνιση και μια άνετη επικράτηση επί του Stan Wawrinka.

Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα του Rafael Nadal στο γρασίδι, με τον κάτοχο 22 Grand Slam τίτλων να κερδίζει άνετα τον Stan Wawrinka με 6-2, 6-3 στο Hurlingham Club του Λονδίνου.

O Nadal κέρδισε τους 12 από τους 14 πρώτους πόντους του αγώνα και προηγήθηκε με 3-0, ενώ στο 6ο game έκανε κι άλλο break για το 5-1. Ο Wawrinka μείωσε με break σε 5-2, αλλά με νέο break o Ισπανός έκλεισε το 1ο σετ για το 6-2.

Στο 1ο game του 2ου σετ ο Rafa επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς του για το 1-0. Στο 4ο game έκανε και break για να περάσει μπροστά με 3-1. Ο Wawrinka μείωσε προσωρινά σε 3-2, αλλά ο Nadal ανέκτησε αμέσως τον έλεγχο κάνοντας το 5-2 και ολοκληρώνοντας το σετ στο 9ο game για το 6-3.

Ο Nadal, αμέσως μετά την κατάκτηση του Roland Garros ξεκίνησε τη θεραπεία για να μειώσει τον πόνο στο πόδι του από το σύνδρομο Muller-Weiss από το οποίο πάσχει.

Ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα να προπονείται στο γρασίδι στα γήπεδα της Μαγιόρκας και αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε να προπονείται στο Wimbledon, ενώ έκλεισε να παίξει και δυο φιλικούς αγώνες στο Hurlingham. Την Παρασκευή θα δώσει τον δεύτερο, απέναντι στον Felix Auger-Aliassime.

Αν όλα πάνε καλά, ο Rafa θα δώσει τον πρώτο του επίσημο αγώνα στο γρασίδι μετά από 3 χρόνια την ερχόμενη εβδομάδα, επιστρέφοντας στο Wimbledon. Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη παρουσία του, το 2019, είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots