ATP
Πρωταθλητής ο Fritz στο Ίστμπουρν (vids)

 
Πρωταθλητής ο Fritz στο Ίστμπουρν (vids)
tn team Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 - 20:22

Μετά από μεγάλη μάχη 2 ωρών και 17 λεπτών, ο Taylor Fritz κατάφερε να κερδίσει τον Maxime Cressy και να κατακτήσει τον τίτλο στο Ίστμπουρν, για 2η φορά στην καριέρα του.

Επέστρεψε στον "θρόνο" του Eastbourne International από το 2019 ο Taylor Fritz, ο οποίος επικράτησε του Maxime Cressy έπειτα από πολύ κλειστό ματς, με 6-2, 6-7 (4), 7-6 (4).

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας για τον Fritz (3-5 σε τελικούς), που είχε κερδίσει το τουρνουά του Ίστμπουρν και το 2019, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, στο Masters του Indian Wells. 

O Fritz ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και κυριάρχησε στο 1ο σετ, στο οποίο "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Cressy, στα δυο επόμενα σετ όμως κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point και τα πάντα κρίθηκαν σε λεπτομέρειες.

Στο tie-break του 2ου σετ ο Cressy έκανε δυο mini-break και επιβλήθηκε με 7-4, όμως στο tie-break του 3ου σετ ο Fritz ήταν εκείνος που έκανε δυο mini-break και επικράτησε με 7-4, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε σχεδόν 2,5 ώρες αγώνα.

O 24χρονος Αμερικανός, Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη, τελείωσε τον αγώνα με 17 άσους, ενώ δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα game.

Ο Cressy, ο οποίος απέκλεισε μεταξύ άλλων και τον Cameron Norrie στο Ίστμπουρν, έπαιξε στον 2ο τελικό της καριέρας του μετά το 250άρι της Μελβούρνης τον περασμένο Ιανουάριο, όπου είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal. Τη Δευτέρα αναμένεται να βελτιώσει το career high του, ανεβαίνοντας από το Νο.60 στο Νο.45 του κόσμου (προηγούμενο ρεκόρ Νο.59).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots