ATP
Musetti: "Ακόμα νομίζω ότι ονειρεύομαι"

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © Hamburg European Open / Witters
tn team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 - 14:34

Ο Lorenzo Musetti κέρδισε έναν συγκλονιστικό τελικό με τον Carlos Alcaraz χθες στο Αμβούργο, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του και έκανε μια ηχηρή δήλωση για τη συνέχεια.

"Δεν μπορώ να εκφράσω αυτή τη στιγμή με λόγια το πως νιώθω. Ακόμα νομίζω ότι ονειρεύομαι. Δεν έχω λόγια, γιατί το σημερινό παιχνίδι ήταν γεμάτο ανατροπές, από την αρχή ως το τέλος. Είχα πολλά match points, ο Carlos έπαιξε πολύ καλά σ' αυτά τα match points, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχα πολλές χαμένες ευκαιρίες. Το κλειδί ήταν να παραμείνω ψύχραιμος και υπομονετικός. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο Carlos έβαλε πολλή προσπάθεια όταν ήταν πίσω και δεν ήταν εύκολο να βρω την ενέργεια για να βρεθώ ξανά μπροστά", είπε ο Musetti στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό.

Ο Musetti είχε προηγηθεί με 6-4, 5-3 στο 2ο σετ του τελικού και είχε διπλό championship point στο 5-4, 40-15 και τριπλό στο 6-3 του tie-break. Ο Alcaraz έσβησε και τις 5 ευκαιρίες του Ιταλού και έστειλε το ματς σε 3ο σετ, όπου ο Musetti κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 6-4, 6-7 (6), 6-4.

"Φυσικά ήμουν αρκετά θυμωμένος, αλλά προσπάθησα να μην το φανερώσω στον αντίπαλό μου. Προσπάθησα να συγχωρήσω στον εαυτό μου όλες αυτές τις χαμένες ευκαιρίες κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό, γιατί ειλικρινά, δεν πίστευα ότι θα κερδίσω μετά απ' αυτή την ανατροπή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και είμαι ο πρωταθλητής του Αμβούργου."

Όσο για το που αφιερώνει τον πρώτο τίτλο του, ο Musetti είπε: "Αυτό το τρόπαιο είναι για μένα, για την ομάδα μου, για την οικογένειά μου, για τους φίλους μου και όλους τους ανθρώπους που με αγαπούν. Εκτιμώ όλες τις θυσίες που έκανε η οικογένειά μου για μένα και όλη τη σκληρή δουλειά της ομάδας μου. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω έτσι, να συνεχίσω στο ίδιο μονοπάτι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots