ATP
Στον τελικό του Ούμαγκ και στο Νο.4 ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Croatia Open Umag
tn team Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 22:43

O Carlos Alcaraz δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στον Giulio Zeppieri, αλλά κατάφερε μετά από 3 ώρες να τον κερδίσει και να προκριθεί στον τελικό του Ούμαγκ στην Κροατία, εξασφαλίζοντας την άνοδό του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Alcaraz ήταν το μεγάλο φαβορί του πρώτου ημιτελικού του Croatia Open Umag, όμως τα πράγματα στο court δεν ήταν τόσο εύκολα απέναντι στον Ιταλό qualifier Zeppieri, τον οποίο τελικά κατάφερε να κερδίσει σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, με 7-5, 4-6, 6-3.

Παρότι προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2 στο 1ο σετ, ο Alcaraz ισοφαρίστηκε σε 4-4 και αφού έχασε break point, έμεινε πίσω και με 4-5. Χρειάστηκε μάλιστα να σβήσει 3 set points στο 10ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 5-5. Στη συνέχεια έκανε το break και κατάφερε να πάρει το 1ο σετ με 7-5.

Τα πράγματα ωστόσο συνέχισαν να είναι δύσκολα για τον 19χρονο Ισπανό, που έχασε την ευκαιρία να κάνει νωρίς το break στο 2ο σετ, με τον Zeppieri να επιστρέφει από το 15-40 και να κρατάει το σερβίς του στο 1ο game. Δεν συνάντησε άλλο break point σ' αυτό το σετ ο 20χρονος Ιταλός, που από το Νο.168 του κόσμου και τα προκριματικά κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Ούμαγκ. Στο 10ο game έφτασε και στο break, για να πάρει το 2ο σετ με 6-4 και να βάλει σε μπελάδες το μεγάλο φαβορί.

Και στο 3ο σετ βρήκε σθεναρή αντίσταση ο Alcaraz, που προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Zeppieri κέρδισε τα 3 επόμενα games και τον ισοφάρισε ξανά. Ο 19χρονος Ισπανός είχε τις περισσότερες δυνάμεις στο τέλος, για να κερδίσει τους 12 από τους 14 επόμενους πόντους και να κερδίσει τελικά το 3ο σετ με 6-3, για να ολοκληρώσει το ματς σε 2 ώρες και 55 λεπτά.

Ο Alcaraz ήταν ο πρωταθλητής πέρσι στο Ούμαγκ, όπου κέρδισε τον 1ο από τους 5 τίτλους του. Θα επιστρέψει στον τελικό και θα παίξει συνολικά στον 7ο τελικό του, διεκδικώντας τον 6ο τίτλο του (5-1).

Έφτασε τις 41 νίκες στη φετινή σεζόν, θέλοντας μια ακόμα για να ισοφαρίσει το κορυφαίο ρεκόρ, που ανήκει στον Στέφανο Τσιτσιπά. Επιπλέον, θα ξεπεράσει τον Στέφανο στην κατάταξη τη Δευτέρα, αφού με τη σημερινή πρόκριση εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.4 του κόσμου, βελτιώνοντας εκ νέου το career high του.

Ο τελευταίος αντίπαλός του στο Ούμαγκ θα εξαρτηθεί από τον δεύτερο ημιτελικό, μεταξύ του Jannik Sinner και του Franco Agamenone.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots