ATP
Medvedev: "Πιθανότατα ο Rafa θα τερματίσει στο Νο.1"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © ATP
tn team Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 - 17:00

Ο Daniil Medvedev πιστεύει πως το μεγάλο φαβορί για το Year-end No.1 αυτή τη στιγμή είναι ο Rafael Nadal, σημειώνοντας ωστόσο πως σκοπεύει να παλέψει για να κρατήσει τη θέση του.

"Σίγουρα είναι κάτι που παρακολουθώ", είπε ο Medvedev στο ATPTour.com, αναφερόμενος στη μάχη για το Νο.1 και το Year-end No.1.

"Εξαρτάται και από τη χρονική στιγμή, επειδή ξέρω πως στο τέλος της χρονιάς, εκτός αν κερδίσω κάθε τουρνουά που θα παίξω, πιθανότατα ο Rafa θα είναι εκείνος που θα βρίσκεται στο Νο.1. Την ίδια στιγμή όμως νιώθω καλά με το τένις μου στα αμερικανικά hardcourt τουρνουά", είπε ο 26χρονος Ρώσος, ο οποίος θα έχει 4.960 βαθμούς για να υπερασπιστεί έως το τέλος της χρονιάς, την ώρα που ο Nadal έχει να υπερασπιστεί μόλις 545 βαθμούς, τους οποίους θα χάσει από την επόμενη εβδομάδα.

Δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα ο Ισπανός θα πέσει στους 5.620 χωρίς να έχει άλλους βαθμούς για να υπερασπιστεί, με τον Medvedev να έχει 7.625 βαθμούς, 2.005 περισσότερους, και σχεδόν 5.000 για να υπερασπιστεί!

Ανάμεσά τους βρίσκεται o Alexander Zverev, ο οποίος είναι στους 6.850 βαθμούς αυτή τη στιγμή, αλλά έχει ήδη αποσύρει τη συμμετοχή του από το Μόντρεαλ και είναι αμφίβολος για το Σινσινάτι και το US Open (εξαιτίας του τραυματισμού του στον αστράγαλο), ενώ έχει συνολικά 3.970 βαθμούς για να υπερασπιστεί, 1.720 μόνο στο Σινσινάτι και στο US Open.

Αυτή πάντως είναι η 11η εβδομάδα του Medvedev στο Νο.1 του κόσμου, με τον Ρώσο να έχει ήδη εξασφαλισμένη και τη 12η, αλλά με το μέλλον να προμηνύεται δύσκολο, ειδικά όσον αφορά το Year-end No.1.

"Ξέρω πως το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να κερδίσεις τίτλους. Οι τίτλοι θα φέρουν τους πόντους. Μετά μπορεί να κρατήσω το Νο.1", σχολίασε ο πρωταθλητής του US Open.

Ο Medvedev επιστρέφει στη δράση αυτή την εβδομάδα και θα παίξει στο πρώτο του τουρνουά σε σκληρή επιφάνεια μετά από αρκετούς μήνες και πρώτο γενικά μετά το τουρνουά της Μαγιόρκας στο γρασίδι, τον περασμένο Ιούνιο. Θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό του Los Cabos και στην πρεμιέρα του θα αντιμετωπίσει είτε τον Rodrigo Pacheco Mendez, που πήρε wild card, είτε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Rinky Hijikata.

"Πάντα είναι διαφορετικό (το πρώτο παιχνίδι σε μια άλλη επιφάνεια), αλλά σίγουρα το να κερδίσω αγώνες είναι το πιο σημαντικό. Κάθε αντίπαλος μπορεί να γίνει επικίνδυνος, οπότε όσους περισσότερους αγώνες κερδίσεις τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα χτίσεις, τόσο θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα το παιχνίδι σου, οπότε αυτό θα προσπαθήσω να κάνω στο Los Cabos."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots