ATP
"Αυτοκτονία" Alcaraz στην πρεμιέρα (vids)

 
Tommy Paul
Tommy Paul © Mike Lawrence/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 21:40

O Carlos Alcaraz χαράμισε ένα προβάδισμα με 7-6, 4-1, έχασε ένα match point στο 2ο σετ και τελικά γνώρισε την ήττα από τον Tommy Paul, στην πρεμιέρα του στο Masters του Καναδά στο Μόντρεαλ.

Πρόωρα θα αποχαιρετήσει το Μόντρεαλ ο Carlos Alcaraz, ο οποίος έχασε ένα προβάδισμα με σετ και με break, στη συνέχεια έχασε ένα match point στο συναρπαστικό tie-break του 2ου σετ και τελικά ηττήθηκε από έναν εξαιρετικό Tommy Paul στην πρεμιέρα του στο National Bank Open, με 6-7 (4), 7-6 (7), 6-3.

Ο 19χρονος Alcaraz, Νο.2 στο ταμπλό του καναδικού Masters, μπήκε με μεγάλες φιλοδοξίες σ' αυτό το τουρνουά. Σίγουρα ήταν μια πρεμιέρα που εξαρχής έκρυβε παγίδες, απέναντι στον Αμερικανό που ήδη είχε ξεκινήσει τη σεζόν του στις σκληρές επιφάνειες με καλές εμφανίσεις και βρίσκεται στο Νο.34 του κόσμου, όμως προς στιγμήν ο Alcaraz φαινόταν να ελέγχει την κατάσταση.

Στο 1ο σετ παρότι είχε κάνει πρώτος το break και ισοφαρίστηκε, κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα, σβήνοντας ένα break point στο 8ο game, για να επικρατήσει στο tie-break με 7-4 και να μπει σε θέση οδηγού.

Στη συνέχεια έκανε το break και βρέθηκε μπροστά με 3-0 και με 4-1 στο 2ο σετ, δείχνοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Ο Paul δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στο ματς, μειώνοντας αρχικά σε 4-3.

Ο Αμερικανός έσβησε ένα break point για να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ στο 9ο game έκανε και δεύτερο break στη σειρά, για να περάσει μπροστά με 5-4! Ο Alcaraz κατάφερε να κάνει και εκείνος break, όταν ο Αμερικανός σέρβιρε για το σετ. Έτσι ισοφάρισε σε 5-5 και στο πολύ κλειστό tie-break είχε και ένα match point, όταν προηγήθηκε με 7-6. Ο Paul το έσβησε και στο δεύτερο προσωπικό του set point, έκανε το mini-break και κατέκτησε το συναρπαστικό tie-break με 9-7.

Ο Αμερικανός βρέθηκε αντιμέτωπος με 2 break points στο 1ο game του αποφασιστικού σετ, τα έσβησε όμως και προηγήθηκε με 1-0. Αργότερα έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 4-1 και με 5-2.

Δεν έχασε το πάνω χέρι στο 3ο σετ, έχοντας μάλιστα και 4 match points για να κάνει διπλό break στο 6-2. Ο Alcaraz φυσικά αντιστάθηκε και πάλεψε μέχρι και την τελευταία μπάλα, αλλά έχασε και την τελευταία του ελπίδα για να επιστρέψει, ένα break point στο 5-3, 30-40, με τον Paul να φτάνει στο πρώτο του match point σε δικό του σερβίς, 5ο συνολικά στο ματς, για να "κλειδώσει" τη νίκη του έπειτα από 3 ώρες και 20 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης.

Αυτή ήταν η 5η Top 10 νίκη για τον Paul, 3η για φέτος μετά απ' αυτές που πέτυχε κόντρα στους Matteo Berrettini στο Ακαπούλκο και Alexander Zverev στο Indian Wells.

Στους "16" του National Bank Open, o Paul θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Marin Cilic και Karen Khachanov.

Στο μεταξύ, στον 3ο γύρο προκρίθηκε ο Casper Ruud, ο οποίος κέρδισε τον Alex Molcan με 7-6 (3), 6-3. Ο Νορβηγός θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Roberto Bautista Agut, που απέκλεισε τον Jenson Brooksby με 7-5, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots