ATP
Μπήκε στον τελικό ο Hurkacz (vids)

 
Μπήκε στον τελικό ο Hurkacz (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 - 0:28

O Hubert Hurkacz έκαμψε στα τρια σετ την αντίσταση του Casper Ruud και μπήκε στον τελικό του National Bank Open στο Μόντρεαλ.

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Masters του Καναδά έκανε δικό του ο Hubert Hurkacz, ο οποίος κέρδισε τον Casper Ruud με 5-7, 6-3, 6-2 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Ο Hurkacz απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ, στο οποίο ισοφαρίστηκε σε 3-3. Στο 11ο game υπέστη ένα ακόμα break από τον Ruud, που με love service game ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 1ο σετ για το 7-5.

Ο 23χρονος Νορβηγός, ο οποίος θα μπει στο Top 5 τη Δευτέρα μετά την πορεία του στο Μόντρεαλ, έκανε και το break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να μπει για τα καλά σε θέση οδηγού.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον Hurkacz, που κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και μετέτρεψε το 0-1 σε 5-2, για να πάρει τον έλεγχο στο σετ και να το ολοκληρώσει με ένα εύκολο κράτημα σερβίς για το 6-3.

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε από τον Πολωνό, που κέρδισε τα 4 πρώτα games στο 3ο σετ και προηγήθηκε με 4-0, για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 8ο game ο Hurkacz, "κλειδώνοντας" την πρόκριση.

Ο Hurkacz προκρίθηκε για 6η φορά σε τελικό στην καριέρα του και δεν έχει χάσει κανέναν στο παρελθόν (5-0). Σε Masters θα είναι ο 2ος τελικός του, μετά το Μαϊάμι το 2021, όπου είχε κατακτήσει τον τίτλο.

Θα μάθει τον αντίπαλό του όταν ολοκληρωθεί ο άλλος ημιτελικός, ανάμεσα στον Pablo Carreno Busta και τον Daniel Evans.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots