ATP
Μπήκε 8άδα ο φανταστικός Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mike Lawrence/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 22:33

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν και σήμερα πολύ καλός, δεν έχασε σετ από τον Diego Schwartzman και πήρε μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Cincinnati Masters.

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του στο Σινσινάτι έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Diego Schwartzman με 6-3, 6-3 και πήρε με άνεση το εισιτήριο για την τελική 8άδα του αμερικανικού Masters.

Από πολύ νωρίς ξεκαθάρισε τα πράγματα ο Στέφανος, ο οποίος "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Αργεντινού και κέρδισε τα 4 πρώτα games της αναμέτρησης, για να πάρει ένα καθαρό προβάδισμα με 4-0 στο 1ο σετ.

Ο Schwartzman ανέβηκε λίγο και κατάφερε να μειώσει σε 4-2, όχι εύκολα αφού πάλι αντιμετώπισε break points στο σερβίς του, με τον Στέφανο να διατηρεί τον έλεγχο φτάνοντας στο 5-2 και αργότερα κλείνοντας το σετ στο σερβίς του στο 6-3, ενώ είχε ευκαιρίες για να το κάνει και με break στο 8ο game.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος ήταν και πάλι πολύ επιθετικός, χάνοντας ένα break point στο 1o game και κάνοντας τελικά το break στο 3ο, για να περάσει μπροστά με 2-1. Αφού έσβησε και διπλό break point στο 6ο game (3-2, 15-40) και έφτασε στο 4-2, ο Στεφ "καθάρισε" την υπόθεση νίκη με ένα νέο break, που τον έφερε στο 5-2.

Θα μπορούσε να φτάσει πολύ ευκολότερα στη νίκη, αλλά έχασε ένα match point στο σερβίς του στο 8ο game και τελικά ο Schwartzman έκανε για 2η φορά στο παιχνίδι break, μειώνοντας σε 5-3.

Δε χρειάστηκε να σερβίρει ξανά για την πρόκριση ο Στέφανος, που φρόντισε να τελειώσει το παιχνίδι με break στο 9ο game, "σφραγίζοντας" τη νίκη σε 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά σε 5 αναμετρήσεις με τον Schwartzman, ενώ ο Έλληνας τενίστας έφτασε τις 44 νίκες στο 2022 (44-15) και τις 8 στο Σινσινάτι, όπου ήταν ημιφιναλίστ το 2020 και το 2021.

Μια νίκη χρειάζεται ακόμα για να κάνει το three-peat σε εμφανίσεις σε ημιτελικούς στο τουρνουά και θα την αναζητήσει αύριο κόντρα σε έναν Αμερικανό, είτε τον Sebastian Korda, είτε τον John Isner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots