ATP
Ημιτελικά και στο διπλό ο Στέφανος!

 
Ημιτελικά και στο διπλό ο Στέφανος!
© Western & Southern Open
tn team Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 - 6:45

Το σερί του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Holger Rune καλά κρατεί, αφού οι δυο αθλητές απέκλεισαν και τους Νο.4 του ταμπλό, Marcelo Arevalo και Jean-Julien Rojer, για να μπουν στα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Λίγες ώρες μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του μονού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε και στα ημιτελικά του διπλού, στο Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών συνεχίζει το νικηφόρο του σερί με τον Holger Rune, με τον οποίο συνεργάζονται για πρώτη φορά και παραμένουν αήττητοι, σε 3 πια αναμετρήσεις.

Στα προημιτελικά επικράτησαν των Marcelo Arevalo και Jean-Julien Rojer με 7-5, 4-6, 10-7, βγάζοντας εκτός και το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό. Θυμίζουμε πως χθες απέκλεισαν το Νο.5 ζευγάρι επίσης με 10-7 στο super tie-break, Nikola Mektic και Mate Pavic.

Σήμερα έσωσαν και τα 3 break points που αντιμετώπισαν στο 1ο σετ, για να κάνουν το μοναδικό break στο 12ο game και να το κατακτήσουν με 7-5. Οι Arevalo και Rojer απάντησαν με ένα δικό τους break για το 2-0 στο 2ο σετ, στο οποίο δεν έχασαν το πάνω χέρι μέχρι το τέλος, σώζοντας και τριπλό break point στο 8ο game, πριν τελικά κάνουν το 5-3.

Στο match tie-break Τσιτσιπάς και Rune επέστρεψαν από το 2-4 και κέρδισαν τους 8 από τους 11 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης, για να φτάσουν στο 10-7 και να ολοκληρώσουν τη νίκη τους σε κάτι περισσότερο από μιαμιση ώρα αγώνα.

Αύριο ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev για τα ημιτελικά του μονού, στις 22:00 ώρα Ελλάδας, ενώ λίγες ώρες μετά θα παίξει και στα ημιτελικά του διπλού, ενάντια στους Tim Puetz και Michael Venus, Νο.6 στο ταμπλό.

Διεκδικεί τον πρώτο Masters τίτλο του στα διπλά και τη δεύτερη πρόκριση σε τελικό, αφού μαζί με τον Ολλανδό Wesley Koolhof είχε φτάσει μέχρι τον τελικό σε ένα άλλο αμερικάνικο Masters, το Miami Open, το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots