ATP
Χωρίς φρένα στην 4άδα ο Coric - εκτός ο Alcaraz (vids)

 
Borna Coric
Borna Coric © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 - 7:32

Ο Borna Coric συνεχίζει με... σπασμένα τα φρένα στο Σινσινάτι, κερδίζοντας και τον Felix Auger-Aliassime για να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του από το 2018. Εκτός 4άδας θα μείνει ο Carlos Alcaraz, με τον Cameron Norrie να πετυχαίνει μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Ισπανού στον τελευταίο αγώνα της ημέρας.

Μετά τη νίκη του επί του Rafael Nadal o Borna Coric συνεχίζει να παίζει εντυπωσιακό τένις και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε Masters από το 2018, κερδίζοντας τον Felix Auger-Aliassime με 6-4, 6-4.

Ο 25χρονος Κροάτης κάνει αναμφίβολα την καλύτερή του εβδομάδα μετά την επιστροφή του στη δράση από την εγχείρηση που είχε κάνει στον ώμο του το 2021. Ο τρόπος με τον οποίο πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά ήταν πολύ εντυπωσιακός, αφού κυριάρχησε κατά κράτος στο court, κάτι που δεν φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Auger-Aliassime πάλεψε πολύ για να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break, τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο σετ, σώζοντας συνολικά τα 7 από τα 9 break points που αντιμετώπισε. Ο Coric αντίθετα δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα game και τα 2 break που έκανε, ένα σε κάθε σετ, ήταν υπεραρκετά για να τον οδηγήσουν σε ασφάλεια στα ημιτελικά.

Θα είναι ο 1ος ημιτελικός του Coric σε Masters εδώ και 4 χρόνια, απ' όταν ήταν φιναλίστ στη Σαγκάη το 2018, καθώς και ο 3ος στην καριέρα του, αφού την ίδια χρονιά ήταν και ημιφιναλίστ στο Indian Wells. Το 2021 δεν είχε παίξει σε κανένα Masters, ενώ φέτος είχε πετύχει μόλις μια νίκη, στα 5 πρώτα Masters της χρονιάς.

Ο Coric χρησιμοποίησε το protected ranking του για να μπει στο κυρίως ταμπλό, κάτι που απ' ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να κάνει στα επόμενα μεγάλα τουρνουά, αφού με την πορεία του αυτή έχει εξασφαλίσει ήδη μια άνοδο 86 θέσεων. Από το Νο.152 που βρίσκεται σήμερα, θα φτάσει στο Νο.66, ενώ με πρόκριση στον τελικό θα επιστρέψει και στο Top 50.

Οι πιθανότητές του είναι καλές, καθώς αύριο θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, που πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Carlos Alcaraz στον τελευταίο προημιτελικό, με 7-6 (4), 6-7 (4), 6-4.

Ήταν μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, με τον 26χρονο Βρετανό, πρωταθλητή στο Masters του Indian Wells πέρσι, να μπαίνει για 2η φορά στη ζωή του σε έναν ημιτελικό Masters διοργάνωσης και για 3η σε έναν τόσο μεγάλο ημιτελικό, λίγες εβδομάδες μετά την είσοδό του στον τελικό του Wimbledon.

Ο Norrie θα μπορούσε να φτάσει και πιο γρήγορα στην πρόκριση, αλλά σπατάλησε ένα προβάδισμα με 7-6 (4), 4-1 και έχασε το 2ο σετ στο tie-break. Μετά απ' αυτό ο Βρετανός βρέθηκε και με την πλάτη στον τοίχο, αφού έχανε με 1-3 στο 3ο σετ, αλλά κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 επόμενα games για να πάρει τελικά την τεράστια αυτή πρόκριση.

Η νίκη του σήμερα θα τον φέρει και σε νέα ύψη στην παγκόσμια κατάταξη, αφού αναμένεται να κερδίσει 2 θέσεις και για 1η φορά στην καριέρα του θα ανεβεί στο Νο.9.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots