ATP
Σινσινάτι: Το πρόγραμμα των τελικών

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Western & Southern Open
tn team Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 - 9:50

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε μια από τις καλύτερες εβδομάδες του εδώ και πολύ καιρό, θα διεκδικήσει απόψε τον τίτλο του Cincinnati Masters, απέναντι στον αναγεννημένο Borna Coric. Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του τουρνουά.

Μετά και την πολύ σπουδαία νίκη του επί του Daniil Medvedev, o Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Cincinnati Masters. Συνολικά θα είναι ο 6ος τελικός του Στέφανου σε ένα Masters τουρνουά, διεκδικώντας τον 3ο τίτλο του (2-3 σε τελικούς), μετά τις δυο κατακτήσεις (2021, 2022) του Monte-Carlo Masters.

Συνολικά θα παίξει για 22η φορά σε έναν τελικό ο Τσιτσιπάς, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του (9-12 σε τελικούς) και 3ο στη φετινή σεζόν μετά από το 1000άρι του Monte-Carlo και το 250άρι της Μαγιόρκας.

Έχει εξασφαλίσει ήδη την επιστροφή του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στεφ, που αν κερδίσει τον τελικό θα ανεβεί στο Νο.4, ενώ σε κάθε περίπτωση θα βρεθεί και στο Νο.2 του Race για το Τορίνο, με την μαθηματική πρόκριση στο ATP Finals για 4η διαδοχική χρονιά να δείχνει πως αποτελεί ζήτημα χρόνου.

Απέναντι στον Στέφανο θα είναι ο εξαιρετικός αυτή την εβδομάδα Borna Coric, που είναι αναγεννημένος και κάνει αναμφίβολα το καλύτερό του τουρνουά μετά την επέμβαση που έπρεπε να κάνει στον ώμο του πέρσι.

Ο 25χρονος Κροάτης, που μεταξύ άλλων απέκλεισε και τον Rafael Nadal, θα παίξει στον σημαντικότερο τελικό του μετά από 4 χρόνια, απ' όταν ήταν φιναλίστ στο Masters της Σαγκάης το 2018, 2ο συνολικά σε ένα Masters.

Γενικά αυτός θα είναι ο 1ος τελικός του μετά από σχεδόν 2 χρόνια, απ' όταν ήταν φιναλίστ στην Αγία Πετρούπολη τον Οκτώβριο του 2020 και ο 8ος συνολικά στην καριέρα του, στην οποία έχει κερδίσει μόλις 2 τίτλους (2-5). Ο τελευταίος του τίτλος ήταν πάνω από 4 χρόνια πριν, στο 500άρι του Χάλε τον Ιούνιο του 2018.

Από το Νο.152 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρίσκεται σήμερα, ο Coric έχει εξασφαλίσει ήδη τη μεγάλη του επιστροφή στο Top 50 της ΑΤΡ, αφού τη Δευτέρα θα κερδίσει τουλάχιστον 104 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.48. Μπορεί να ανεβεί έως και το Νο.29, αν κατακτήσει τον τίτλο.

Αυτή θα είναι η 3η συνάντηση του Τσιτσιπά με τον Coric, με τους δυο παίκτες να έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, στο US Open το 2020, ο Κροάτης είχε πάρει τη νίκη σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στα 5 σετ.

Ο τελικός των ανδρών στο Σινσινάτι θα αρχίσει στις 23:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα προηγηθεί ο τελικός των γυναικών, μεταξύ της Petra Kvitova και της Caroline Garcia, που θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το NovaSports 6HD

Το πρόγραμμα της Κυριακής (21/08):

Center Court:
21:00 Petra Kvitova v. Caroline Garcia [Q] NovaSports 6HD
23:30 Stefanos Tsitsipas [4] v. Borna Coric COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots