ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα"
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 9:38

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την αυτοκριτική του μετά από την ήττα του από τον Borna Coric στον τελικό του Σινσινάτι, λέγοντας πως δεν κατάφερε να βρει λύσεις τακτικά στο παιχνίδι ώστε να καταλάβει τι έπρεπε να αλλάξει για να αποφύγει την ήττα, ενώ είπε πως ίσως να ήταν και υπερβολικά χαλαρός σε κάποια σημεία, κάτι που του στοίχισε.

"Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω αυτό", είπε ο Στέφανος, όταν ρωτήθηκε για το τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά για να κερδίσει τον τελικό. "Ακόμα ψάχνω την απάντηση, δεν ξέρω. Μου στέρησα την ικανότητα να μπορέσω να καταλάβω τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα. Υποθέτω ήμουν πολύ χαλαρός κι έτσι έχασα. Εκείνος προφανώς έκανε το αντίθετο από εμένα, ήταν μέσα στο παιχνίδι και στη στιγμή. Κάποιες φορές αν είσαι υπερβολικά χαλαρός δεν είσαι στη στιγμή. Αυτό σου στερεί το momentum που προσπαθείς να χτίσεις.

Εκείνος τα πήγε πολύ καλά, με έκανε να κινηθώ πολύ. Στο 1ο σετ θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες μου αλλά δεν το έκανα. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα. Επέστρεφε καλά και αυτό μου στοίχισε στο 1ο σετ, που θα μπορούσε να είναι αποφασιστικό αν το κέρδιζα."

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί με 4-1 στον τελικό του Σινσινάτι, αλλά οδηγήθηκε σε tie-break από τον Coric, που μόλις έκανε το break back έσωσε και 3 break points για να κρατήσει το δικό του σερβίς. Μετά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Έλληνα παίκτη να πάρει το σετ, ακολούθησε ένα εφιαλτικό tie-break, στο οποίο ο Κροάτης δεν έχασε ούτε έναν πόντο (7-0).

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς είχε και πάλι πρώτος τις ευκαιρίες, ο Coric όμως επέστρεψε από το 0-40 για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game και έκτοτε ήταν αισθητά καλύτερος στο γήπεδο, δημιουργούσε περισσότερες ευκαιρίες και τελικά "έσπασε" 2 συνεχόμενες φορές το σερβίς του Τσιτσιπά, για να φτάσει στο 6-2.

Για το τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του Coric, που έκανε την εβδομάδα της ζωής του μετά από ένα διάστημα αρκετών μηνών που δεν κατάφερνε να βρει τον καλό του εαυτό, ο Στεφ είπε: "Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι. Παίζει το ίδιο καλά με πάντα. Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Έχει πολύ καλά χτυπήματα, δεν ανεβαίνει στο φιλέ, είναι όμως πολύ δυνατός παίκτης από την baseline. Τον έχω δει και σε καλύτερες μέρες από το σερβίς, αλλά κάνει δυο πράγματα πολύ καλά: σερβίς και χτυπήματα από την baseline. Όσο λιγότερα λάθη κάνεις, τόσο πιο πολύ δυσκολεύεις τη ζωή του άλλου. Είναι σαν τον Medvedev, αλλά χτυπάει την μπάλα λίγο πιο δυνατά, οι μπάλες του έρχονται λίγο πιο βαριές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots