ATP
"Λύγισε" τον Στέφανο και κατέκτησε το Σινσινάτι ο Coric (vids)

 
Borna Coric
Borna Coric © Western & Southern Open
tn team Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 1:40

O Borna Coric ολοκλήρωσε την παραμυθένια του εβδομάδα στο Σινσινάτι με τη νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά, για να κατακτήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του και να εξασφαλίσει μια αστρονομική άνοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.152 που βρίσκεται σήμερα.

O αναγεννημένος Borna Coric ολοκλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του με νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Western & Southern Open με 7-6 (0), 6-2, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής στο Masters του Σινσινάτι.

Είναι ο 1ος τίτλος για τον 25χρονο Κροάτη σε Masters διοργάνωση, ο σημαντικότερος της καριέρας του και ο 3ος συνολικά, μετά από το 250άρι του Μαρακές το 2017 και το 500άρι του Χάλε το 2018. Έχει πλέον κερδίσει τίτλο σε 3 διαφορετικές επιφάνειες και σε 3 διαφορετικές κατηγορίες.

Ο Coric είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2021 εξαιτίας της επέμβασης που χρειάστηκε να κάνει στον ώμο του, ενώ άργησε να βρει τα πατήματά του, μένοντας για αρκετές εβδομάδες εκτός του Top 200. Μόλις τον Ιούλιο κατάφερε να επιστρέψει στους πρώτους 200 της ΑΤΡ, την 1η Αυγούστου ανέβηκε στο Νο.150 και αυτή την εβδομάδα βρισκόταν στο Νο.152.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Σινσινάτι, αναμένεται να κάνει μια αστρονομική άνοδο 123 θέσεων και θα "προσγειωθεί" στο Νο.29 του κόσμου. Το career high του είναι το Νο.12, από το Νοέμβριο του 2018.

Στον σημερινό τελικό ο Coric, ο οποίος απέκλεισε και τον Rafael Nadal στο Σινσινάτι, δεν ξεκίνησε τόσο καλά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Τσιτσιπάς, που επίσης είχε μια πολύ καλή εβδομάδα και έπαιξε φανταστικό τένις όλες τις ημέρες.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έκανε το πρώτο break και προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1 στον τελικό, όμως ο Coric βρήκε την απάντηση και μείωσε σε 4-3. Στη συνέχεια έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς του για το 4-4. Έχοντας πια ανεβεί για τα καλά, ο Coric είχε νέα ευκαιρία για break στο 11ο game (5-5, 30-40) και μπορεί ο Τσιτσιπάς να την έσβησε, ο Κροάτης όμως αργότερα κέρδισε 9 συνεχόμενους πόντους για να πάρει με 7-0 το tie-break και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 1ο σετ.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο Coric κατάφερε να ανατρέψει το 0-40 για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί, ενώ στη συνέχεια εκείνος ήταν που δημιουργούσε τις ευκαιρίες. Αφού έχασε 3 break points στο 4ο game, ο Κροάτης κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του αντιπάλου του στο 6ο game, στην 6η του ευκαιρία συνολικά στο σετ, με ένα διπλό λάθος του Στέφανου, για να περάσει μπροστά με 4-2.

Ο Στέφανος συνέχισε να παλεύει αλλά ο Coric κράτησε το σερβίς του σε ένα game με 3 ισοπαλίες και χάρη σε ένα ακόμα break "σφράγισε" την τεράστια νίκη του στο 8ο game του 2ου σετ (6-2), έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 6ος τελικός σε ένα Masters για τον Στέφανο, που δεν κατάφερε να κερδίσει τον 3ο τίτλο του στην κατηγορία, ενώ συνολικά έχει 9 τίτλους και 13 ήττες σε τελικούς.

Θα επιστρέψει παρόλα αυτά στο Top 5 ο Στεφ, χάρη στην πολύ καλή πορεία του στο Σινσινάτι, αφού μετά την πτώση του μόλις για μια εβδομάδα στο Νο.7 του κόσμου, θα βρεθεί ξανά στο Νο.5 τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots