ATP
Έσωσε 2 m.p. στην πρεμιέρα του ο Thiem (vid)

 
Έσωσε 2 m.p. στην πρεμιέρα του ο Thiem (vid)
© Jared Wickerham / WSO
tn team Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 - 12:11

Στην πρώτη του αναμέτρηση σε σκληρή επιφάνεια από τον Μάρτιο του 2021, ο Dominic Thiem έσβησε 2 match points και κατάφερε να κερδίσει τον J.J. Wolf, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Winston-Salem Open.

18 μήνες είχε να παίξει σε hardcourt διοργάνωση ο Dominic Thiem, ο οποίος κέρδισε τον J.J. Wolf στην πρεμιέρα του στο Winston-Salem με 6-7 (5), 7-5, 7-6 (6) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Winston-Salem Open.

Ο αγώνας διακόπηκε και από τη βροχή για περίπου 2 ώρες και άργησε αρκετά να ολοκληρωθεί, αφού η διάρκεια του παιχνιδιού έφτασε τις 3 ώρες και τα 10 λεπτά.

Ο Thiem μετά την απώλεια του 1ου σετ στο tie-break, προηγήθηκε με 5-3 στο 2ο σετ, αλλά ισοφαρίστηκε σε 5-5 και χρειάστηκε νέο break στο 12ο game για να πάρει το σετ με 7-5.

Και στο αποφασιστικό σετ έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Αυστριακός, ο οποίος είχε προηγηθεί με 4-2 και ισοφαρίστηκε σε 4-4. Το σετ πήγε σε tie-break, όπου ο Αυστριακός έχασε ένα προβάδισμα με 4-1 και βρέθηκε πίσω με 4-6. Παρόλα αυτά έμεινε "ζωντανός", καταφέρνοντας να σώσει τα 2 match points του Αμερικανού και με 4 συνεχόμενους πόντους να πάρει το αποφασιστικό tie-break με 8-6.

Στον 2ο γύρο του Winston-Salem, ο Thiem θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του ταμπλό, Grigor Dimitrov, που είχε bye για τον 2ο γύρο.

Στον 2ο γύρο μπήκε και ο Fabio Fognini, που κέρδισε τον Dusan Lajovic με 7-5, 7-5 και θα παίξει στη συνέχεια με τον Jack Draper.

Ο Mikael Ymer επιβλήθηκε του Federico Coria με 6-2, 6-3 και θα παίξει με τον Marc-Andrea Huesler στον επόμενο γύρο, ενώ η ελεύθερη πτώση συνεχίζεται για τον Nikoloz Basilashvili, που ηττήθηκε από τον Thiago Monteiro σε έναν αγώνα 2ου γύρου, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει την πρόκριση για τη φάση των "16".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots