ATP
Τι θα γίνει με το Νο.1 μετά τον αποκλεισμό Medvedev

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © USTA
tn team Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:30

"Φωτιά" στη μάχη της κορυφής έβαλε ο Νικ Κύργιος, που έβγαλε εκτός US Open τον Daniil Medvedev. Στη μάχη για το Νο.1 μένουν οι Rafael Nadal, Casper Ruud και Carlos Alcaraz, με τον Rafa να βρίσκεται στην καλύτερη θέση.

Ο Nadal, που είχε από την αρχή του τουρνουά την καλύτερη θέση αφετηρίας στη μάχη της κορυφής, πλέον θα είναι και μαθηματικά στο Νο.1 αν προκριθεί στον τελικό του US Open.

Αν φτάσει στα προημιτελικά, δηλαδή αν κερδίσει απόψε τον Frances Tiafoe, έχει και πάλι πολύ καλές πιθανότητες να ανεβεί στο Νο.1, αρκεί να μην κατακτήσει τον τίτλο κάποιος εκ των Ruud και Alcaraz.

Ακόμα και αν ηττηθεί σήμερα έχει καλές πιθανότητες να επιστρέψει στο Νο.1 ο Ισπανός, αφού θα τα καταφέρει αν δεν προκριθεί στον τελικό κάποιος εκ των Ruud και Alcaraz.

Ο Ruud, ο οποίος είναι ήδη στα προημιτελικά του US Open και διεκδικεί να γίνει ο πρώτος Νορβηγός στην ιστορία που θα ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου, μπορεί να τα καταφέρει με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι να κατακτήσει τον τίτλο και να μην είναι στον τελικό ο Nadal και ο δεύτερος να φτάσει στον τελικό και να χάσει ο Nadal σήμερα και ο Alcaraz στα ημιτελικά ή νωρίτερα.

Τέλος, ο Alcaraz, ο οποίος θα διεκδικήσει απόψε τη θέση του στα προημιτελικά απέναντι στον Marin Cilic, θα γίνει το νεότερο Νο.1 στην ιστορία είτε αν κατακτήσει τον τίτλο, είτε αν φτάσει μέχρι τον τελικό και χάσει σήμερα ο Nadal και ο Ruud στα ημιτελικά ή νωρίτερα.

Αναλυτικά τα σενάρια για το Νο.1:

Nadal:

  • Να φτάσει στον τελικό ή να κατακτήσει τον τίτλο
  • Να φτάσει στα ημιτελικά ή στα προημιτελικά και να μην κερδίσει τον τίτλο κάποιος εκ των Ruud και Alcaraz
  • Να φτάσει στον 4ο γύρο και να μην προκριθεί στον τελικό κάποιος εκ των Ruud και Alcaraz

Ruud:

  • Να κατακτήσει τον τίτλο και να μην προκριθεί στον τελικό ο Nadal
  • Να φτάσει στον τελικό και να μην προκριθούν ο Alcaraz στον τελικό και ο Nadal στα προημιτελικά

Alcaraz:

  • Να κατακτήσει τον τίτλο
  • Να φτάσει στον τελικό και να μην προκριθούν ο Ruud στον τελικό και ο Nadal στα προημιτελικά

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots