ATP
Ο Auger-Aliassime νίκησε τον Alcaraz στη Βαλένθια (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Davis Cup Finals
tn team Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 - 1:55

Ο Felix Auger-Aliassime επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Carlos Alcaraz, στον πρώτο αγώνα του Ισπανού ως Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη. Δεν ήταν στο 100% ο Alcaraz, που προέρχεται από ένα εξαντλητικό δεκαπενθήμερο στο US Open.

Παρότι θα μπορούσε να είναι στο σπίτι του και να κάνει διακοπές, ο Carlos Alcaraz επέλεξε να μην απογοητεύσει την πατρίδα του μετά τον τεράστιο θρίαμβο του US Open και μόλις 5 μέρες μετά τον τελικό, ο 19χρονος Ισπανός αγωνίστηκε ξανά, δίνοντας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Felix Auger-Aliassime για το Davis Cup, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-7 (3), 6-4, 6-2.

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν το επιθυμητό, αλλά ο Alcaraz πάλεψε και κέρδισε το χειροκρότημα και την αποθέωση από τους χιλιάδες συμπατριώτες του στο Pabellon Fuente de San Luis της Βαλένθια.

Θυμίζουμε πως δεν ήταν μόνο ο τελικός της Κυριακής, στον οποίο κέρδισε τον Casper Ruud με 3-1 σετ, αλλά ο Alcaraz έπαιξε 3 συνεχόμενους αγώνες των 5 σετ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συνολικά τις 2 προηγούμενες εβδομάδες έπαιξε 7 αγώνες διάρκειας 24 σχεδόν ωρών.

Παρόλα αυτά, έδωσε μάχη σήμερα με τον Auger-Aliassime, προηγήθηκε μέχρι και με 7-6, 4-3, στο τέλος όμως "λύγισε", με τον Καναδό να κερδίζει τα 9 από τα 11 τελευταία games και να παίρνει τη νίκη μετά από 2 ώρες και 50 λεπτά.

"Ένιωθα καλά σωματικά, αλλά όχι στο 100%. Ήμουν συνεχώς στο όριο, πίεσα τον εαυτό μου όσο μπορούσα, αλλά απέναντι σε έναν τρομερό παίκτη όπως τον Felix ήταν δύσκολο. Είναι ένας από τους καλύτερους στόν κόσμο και σωματικά και πνευματικά", είπε μετά το ματς ο 19χρονος Ισπανός.

Η ήττα του Alcaraz αποδείχτηκε μοιραία, καθώς η Ισπανία, που είχε προηγηθεί στο tie με τον Καναδά χάρη στη νίκη του Roberto Bautista Agut επί του Vasek Pospisil με 3-6, 6-3, 6-3, έχασε αργότερα και το διπλό, όπου οι Pospisil και Auger-Aliassime επικράτησαν των Marcel Granollers και Pedro Martinez με 4-6, 6-4, 7-5.

Συνεπώς, οι Καναδοί έκαναν το 2-0 στον όμιλο και οι Ισπανοί είναι στο 1-1 με τη Σερβία, την οποία κέρδισαν την Τετάρτη.

Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν τη Νότια Κορέα για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για την πρόκριση στην τελική φάση του Davis Cup, που θα γίνει στη Μάλαγα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots