ATP
Federer: "Ήταν δύσκολη απόφαση, ήρθε λίγο μετά το Wimbledon"

 
Roger Federer
Roger Federer © AELTC
tennisnews team Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:50

Ο Roger Federer αποκάλυψε πως πήρε πολύ δύσκολα την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση λίγο μετά το φετινό Wimbledon, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να δίνει αγώνες επίδειξης, καθώς και να σχολιάζει αγώνες.

Μιλώντας στον Ελβετό δημοσιογράφο και βιογράφο του, Rene Stauffer, o Roger Federer απάντησε σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα, στην πρώτη του ουσιαστικά ολοκληρωμένη συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση.

"Για 2-3 εβδομάδες πριν κάνω την ανακοίνωση, είχα στομαχόπονο, επειδή το ανέβαλα συνέχεια. Ο Tony (σ.σ. Godsick, o ατζέντης του) τρελάθηκε που πήρα τόσο πολύ χρόνο. Από τότε που το ανακοίνωσα, είμαι καλύτερα. Μου πήρε πολλή ενέργεια να γράψω αυτό το γράμμα. Ήταν πολύ συγκινητικό, ειδικά για τους γονείς μου και για τη Mirka. Στο μεταξύ, μπορώ να μιλάω εύκολα γι' αυτό, δεν το περίμενα."

Ο Federer αποκάλυψε πως είχε πάρει την απόφαση από τον Ιούλιο, λίγες μέρες αφού τελείωσε το Wimbledon, αλλά περίμενε μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου για να την ανακοινώσει. Ενδεχομένως και να μην ήθελε να γίνει η είδηση της εβδομάδας κατά τη διάρκεια του US Open, όπου διακυβευόταν το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως έγραψε και σε πρόσφατη δημοσίευσή του ο Patrick McEnroe.

"Πήρα την απόφαση λίγες μέρες μετά το Wimbledon, τον Ιούλιο. Δεν υπήρχε καμία πρόοδος με τον γόνατο, οπότε αναρωτήθηκα: ποιο το νόημα; Βρισκόμουν στον πάγο για πολύ καιρό. Ξέρω πως ήταν η σωστή απόφαση, η μόνη καλή απόφαση για μένα."

Για τις δυσκολίες που είχε στο comeback που επιχείρησε το 2021, ο Federer είπε: "Ήταν σκληρό, όλο το comeback ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Ήμουν πολύ μακριά από το 100%, μου φάνηκε απίστευτο που έφτασα στα προημιτελικά του Wimbledon. Στο τελευταίο σετ απέναντι στον Hurkacz, βίωνα μια από τις χειρότερες ώρες ολόκληρης της καριέρας μου."

Ο Ελβετός μαέστρος, είπε ακόμα πως θα ήθελε να συνεχίσει να παίρνει μέρος σε αγώνες επίδειξης: "Θα ήθελα να συνεχίσω να δίνω αγώνες επίδειξης και ξέρω πως ακόμα έχω τη δυνατότητα να γεμίζω στάδια. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι 52.000 θεατές, όπως στο Κέιπ Τάουν."

Επίσης, αποκάλυψε πως στα πλάνα του για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του, βρίσκεται και ο σχολιασμός αγώνων: "Ποτέ δεν περίμενα να το πω αυτό, αλλά 6 μήνες πριν, ξαφνικά σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να σχολιάζω αγώνες. Πάντα έλεγα ότι δεν θα το έκανα αυτό, αλλά θα ήταν ωραίο να σχολιάσω κάποιους αγώνες του Wimbledon."

Ο Federer τέλος μίλησε και για την οικογένειά του, τη σύζυγό του Mirka και τα τέσσερα παιδιά τους: "Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για μένα, αλλά ήταν ακόμα δυσκολότερα για τη Mirka. Δεν απολάμβανε να με βλέπει με όλους αυτούς τους τραυματισμούς. Τα παιδιά συγκινήθηκαν όταν το έμαθαν, τα 3 από τα 4 έκλαψαν. Με ρώτησαν, δεν θα πάμε ξανά στο Χάλε, στο Wimbledon, στο Indian Wells; Τους απάντησα ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά αν θέλουν μπορούμε να πάμε ξανά."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Roger Federer (@rogerfederer)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots