ATP
Nadal: "Μαζί με τον Roger φεύγει και ένα σημαντικό κομμάτι μου"

 
Nadal: "Μαζί με τον Roger φεύγει και ένα σημαντικό κομμάτι μου"
tn team Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:46

Η συναισθηματική φόρτιση για τους δυο τεράστιους αυτούς αθλητές αλλά και ανθρώπους, τον Rafael Nadal και τον Roger Federer, παρέμεινε και μετά την αποχώρησή τους από το γήπεδο, με τον Ισπανό να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου, την οποία έδωσαν μαζί σχεδόν στις 2 τα ξημερώματα, πως ένα μεγάλο κομμάτι του φεύγει μαζί με τον Roger.

"Ήταν δύσκολο. Στα πρώτα σερβίς όλα ήταν πολύ δύσκολα, δεν μπορούσα να κινηθώ φυσιολογικά. Ξεκίνησα με ένα διπλό λάθος. Έτρεμα, ήταν δύσκολο να το χειριστώ όλο αυτό. Στο τέλος η ατμόσφαιρα φορτίστηκε πολύ συναισθηματικά", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Federer, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στο Λονδίνο.

"Για μένα ήταν τεράστια τιμή να είμαι μέρος αυτής της απίστευτης στιγμής στην ιστορία του αθλήματός μας και, την ίδια στιγμή, να έχουμε μοιραστεί τόσα πολλά πράγματα μαζί. Μαζί με τον Roger από το tour, φεύγει και ένα σημαντικό κομμάτι μου. Για όλες αυτές τις σημαντικές στιγμές της καριέρας μου στις οποίες βρισκόταν εκεί, στην απέναντι πλευρά του court. Ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπω την οικογένειά του, όλους τους ανθρώπους, είναι δύσκολο να το περιγράψω."

Στη συνέχεια ο Rafa ρωτήθηκε για το αν ξεχωρίζει κάποια στιγμή από τη βραδιά και η ερώτηση αυτή αποδείχτηκε πολύ δύσκολη: "Όλες οι στιγμές ήταν αξέχαστες, απόλαυσα την κάθε στιγμή μαζί με την ομάδα, ήταν κάτι μοναδικό, τα έκανε όλα πιο ξεχωριστά. Δεν μπορώ να διαλέξω μια συγκεκριμένη στιγμή, από τη στιγμή που έφτασα στις εγκαταστάσεις χθες, είναι όλα ξεχωριστά. Η αποψινή βραδιά θα μου μείνει αξέχαστη."

Για τον δεσμό του με τον Federer, είπε: "Ήταν ένα μακρύ και πολύ θετικό ταξίδι. Ξεκινήσαμε όταν εγώ ήρθα στο tour, όταν έγινα καλύτερος παίκτης, με τον Roger φυσικά να είναι πάντα εκεί και να είναι από τότε ο παίκτης που όλοι θέλαμε να κερδίσουμε. Ξαφνικά γίναμε οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι, με μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Η σχέση μας βελτιώνοταν μέρα με τη μέρα, συνειδητοποιήσαμε πως μοιραζόμασταν πολλά πράγματα, παρόλο που είχαμε πολύ διαφορετικά στυλ στο court. Αυτό νομίζω έκανε και το rivalry μας ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα.

Στις προσωπικές μας ζωές όμως, δεν προσεγγίζουμε τη ζωή και τόσο διαφορετικά. Αυτό ήταν που μας έκανε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, να μιλάμε συχνά και να νιώθουμε άνετα όταν το κάνουμε. Το να έχεις κάποιον σαν τον Roger με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις άνετα για τα προσωπικά σου, είναι κάτι πολύ όμορφο, μετά απ' όλα όσα μοιραστήκαμε, τους κοινούς μας στόχους, που κράτησαν για τόσο πολύ καιρό. Είμαι περήφανος που ήμουν μέρος της καριέρας του, αλλά ακόμα πιο χαρούμενος που θα μείνουμε φίλοι μετά απ' όλα όσα μοιραστήκαμε ως αντίπαλοι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots