ATP
Federer: "Θέλω να παίξω σε διάφορα μέρη του κόσμου και να ευχαριστήσω τον κόσμο"

 
Federer: "Θέλω να παίξω σε διάφορα μέρη του κόσμου και να ευχαριστήσω τον κόσμο"
tn team Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:16

Ο Roger Federer ανακοίνωσε πως το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας δεν σημαίνει και οριστικό τέλος, αφού είναι στα πλάνα του να δώσει αγώνες επίδειξης σε διάφορα μέρη του κόσμου, προκειμένου να ευχαριστήσει τον κόσμο που δεν μπόρεσε να βρει εισιτήριο για την ιστορική αποχαιρετιστήρια βραδιά στο Laver Cup του Λονδίνου.

Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από την συγκλονιστική και ιστορική βραδιά στην O2 Arena του Λονδίνου, ο 41χρονος Ελβετός σκοπεύει να προσφέρει κι άλλες εμφανίσεις στον κόσμο, βάζοντας σε προτεραιότητα χώρες που δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί στην καριέρα του.

"Το μήνυμά μου σε όλο τον κόσμο είναι πως ελπίζω να συναντηθώ ξανά μαζί τους, σε ένα διαφορετικό στάδιο και όχι τενιστικό, οπουδήποτε στον κόσμο. Δεν έχω πλάνα για το πότε και που θα συμβεί αυτό, αλλά ξέρω πως θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε κάποια μέρη που δεν έχω πάει ποτέ και να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε για τόσο πολύ καιρό. Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να είναι εδώ απόψε και δεν τα κατάφεραν, γιατί ήμασταν ήδη sold out, οπότε θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες για να το γιορτάσουμε όλοι μαζί", είπε χαρακτηριστικά ο Federer.

Για τον τελευταίο αγώνα της επαγγελματικής του καριέρας, ο Ελβετός μαέστρος δήλωσε: "Ήμουν πολύ νευρικός σε κάποια σημεία, όπως είμαι πριν από έναν μεγάλο τελικό. Κάποιες άλλες στιγμές το ξεχνούσα εντελώς, γιατί είχα κοντά μου όλα τα παιδιά με τα οποία κάναμε αστεία, είναι αυτές οι ανοησίες που σε κάνουν να τα ξεχνάς όλα, να ξεχνάς την πραγματικότητα για λίγο. Οι τελευταίες 2 μέρες ήταν δύσκολες, αλλά το αφήνω πίσω μου αυτό. Κοιμήθηκα καλά, κατάφερα να το απολαύσω και όλα πήγαν θαυμάσια, δεν θα μπορούσα να πάρω καλύτερες αναμνήσεις."

Για τα συναισθήματά του και τη μεγάλη συγκίνηση που έδειξε στο τέλος της βραδιάς, είπε: "Δεδομένου του πως ένιωθα τον τελευταίο μήνα, νομίζω το διαχειρίστηκα αρκετά καλά. Ξέρω πως κάποιοι άνθρωποι από την ομάδα μου και τον κοντινό μου κύκλο είχαν τα ίδια συναισθήματα με μένα, οπότε ήταν πολύ δύσκολο για εκείνους να το διαχειριστούν. Γενικά ένιωσα πως αντέδρασα καλά, παρότι έκλαιγα στο τέλος. Ήδη πριν από μερικές εβδομάδες είχα κάνει τον απολογισμό μου, είχα σκεφτεί πόσα πράγματα θα μου λείψουν και ένιωσα πόνο γι' αυτό. Απόψε όλα τα δάκρυά μου ήταν δάκρυα χαράς."

Τέλος, γι' αυτή την τρομερή σύνδεση και σχέση που έχει αναπτύξει με τον μεγαλύτερό του αντίπαλο στην καριέρα του, Rafael Nadal, σχολίασε: "Δεν ξέρω πως φτάσαμε σ' αυτό το σημείο μετά απ' όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πάντα ήμασταν πολύ συνδεδεμένοι, ειδικά τα 10 τελευταία χρόνια. Από τότε που έκανα παιδιά, νομίζω πως αυτό με άλλαξε κατά κάποιο τρόπο, το rivalry μας εξελίχθηκε, δεν ξέρω. Είμαι χαρούμενος με το που βρισκόμαστε τώρα, με το ότι μπορώ να μιλήσω με τον Rafa για όλα. Ελπίζω πως νιώθει κι εκείνος το ίδιο, παρότι δεν το κάνουμε συχνά. Όταν είδα την οικογένειά του εδώ μπορούσα να νιώσω το πάθος τους, υπήρχε σύνδεση. Πιστεύω πως και εκείνος νιώθει το ίδιο όταν βλέπει τους γονείς μου, τη σύζυγό μου ή τα παιδιά μου. Έχουμε κάνει πολλή παρέα και έχουμε πολλά για να θυμόμαστε. Έχουμε εκατομμύρια θέματα να καλύψουμε, κάθε βραδιά που βρισκόμαστε μαζί νιώθω πως ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots